Byvandring i Trondheim på bloggtreffet

Utsikt fra Marinen mot Gamle Bybro og Bakklandet (foto: Kari)

Siden det ikke synes å være stemning for å bruke en proff byguide til byvandring på bloggtreffet i Trondheim, må dere klare dere med Elvis og meg. Elvis vil sørge for fremdrift og jeg skal sørge for litt påfyll og retningssans. Det tror jeg kan bli en fin fordeling. Ellers tar vi pauser med nødvendig fjas og skravling og photo shoot ved behov. Min historiske kunnskap om Trondheim er, som tidligere antydet, dessverre ganske begrenset. Men dere vil til gjengjeld spare noen kroner, og dessuten får vi ekstra mye tid til å bli kjent med hverandre, og ikke bare Trondheim by! 😀

Ruta blir slik: Comfort Hotel Trondheim – Ravnkloa – Munkegata – Stopp ved Stiftsgården –  Virring og photo shoot på Torvet sammen med vikingekongen Olav Tryggvason – Nidarosdomen – Erkebispegården – Spasertur på Marinen langs Nidelva og evt. klatring i leikestativene – Gamle Bybro – Bakklandet. 

Kanskje finner vi noen berikende omveier også, alt etter som hvor lang tid vi bruker på ruten og ønsker dere måtte ha. Og når vi er i mål, dvs. kommer til Bakklandet, tror jeg vi gjør klokt i å finne oss et sted å sitte ned og slukke tørsten. Kanskje en koselig kafé på vakre Bakklandet? Muligens må vi ha påfyll av vått og tørt, samt tissepauser underveis også.

Vi går fra Comfort Hotel Trondheim i totida, og satser på å være “i mål” på Bakklandet et par timer senere. Jeg har selvsagt bestilt fint vær. Imidlertid har jeg dessverre ikke helt kontroll på værgudene, så vi får ta det vi får. Det vi styrer og rår mer over, er hvor artig, hyggelig og trivelig vi skal ha det! Gleder meg! 😊

Alle er velkommen, både bloggere og andre blogginteresserte. Det er ingen påmeldingsfrist. Imidlertid er det fint om du kan si fra dersom du vil være med på bespisning på Graffi lørdag og Hector søndag, sånn at jeg kan oppdatere antall på reservasjonene. Send meg i så fall en mail på  [email protected] Ta også kontakt dersom du har noen spørsmål eller trenger mer informasjon! Du finner også en del informasjon i tidligere blogginnlegg.

Kanoner på Marinen (foto:Kari)

 

Marinen er et gammelt forsvarsanlegg ved Nidelva i Trondheim. Området er i dag et rekreasjonsområde for byens befolkning, og brukes bl.a. til solings- og picknikområde, leikeplass, ballspill, turområde, konsertområde, mm. Jeg hadde fast joggerute her da jeg var ung og sprek.

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

20 kommentarer

Siste innlegg