Gøy på jobb

Blide butikkansatte (elever) ved kassa i Vårres butikk

Har du det gøy på jobb? Noen har en jobb de trives i, noen mistrives i jobbsammenheng. Jeg hadde en jobb jeg likte veldig godt. Jeg følte dessuten at det var en givende jobb, hvor jeg fikk brukt mange sider ved meg selv, både kunnskap, ferdigheter og evner. Da jeg ble kronisk syk, ble det umulig å fortsette i arbeidslivet. Veilederen i NAV konkluderte med at jobben min i fortsettelsen ville være å ta vare på meg selv. Det var tungt å innse, vanskelig å forstå min nye livssituasjon.

For noen måneder siden ble jeg “headhuntet” til en jobb på Trondheim voksenopplæringssenter. Jeg fikk muligheten til å jobbe som frivillig, altså ulønnet og samtidig ganske uforpliktende. Jeg tenkte at om det gikk bra å jobbe disse to timene, kunne jeg evt. ta på meg mer jobb som lærer, vikariater el.l. Men jeg har ikke blitt friskere, og det er ofte et slit å komme seg opp tidlig nok for å være på jobb til klokka 11. Kroppen min fungerer ikke spesielt godt tidlig på dagen. Men jeg mobiliserer og kommer meg av gårde, for jeg vet hvor gøy det er på jobb.

Da jeg for et par uker siden kom inn på rommet til den nye gruppa med elever på opplæringstilbudet, hvor elevene jobber i “Vårres Butikk”, ble jeg møtt av ti store smil. For en velkomst! Og for en trivelig gjeng! Ikke rart at jeg gleder meg til disse dagene!

De fremmedspråklige elevene er veldig motivert for å lære seg norsk, og det er så herlig å kunne bidra til å utvide norskkunnskapene deres og samtidig ha det gøy. For jeg kjempetrives i dette miljøet. Det fungerer som en vitamininnsprøyting for meg å være der. Dessverre går lufta ut av meg etterpå. Når jeg kommer hjem havner jeg på min venn sofaen i hvilestilling.

Etter jobb i går var jeg helt skutt da jeg hadde fått parkert bilen i garasjen og fant sofaen hjemme på stua. Fikk feber også. ME-feber, som jeg kaller det. I titida på kvelden var kroppstemperaturen tilbake til normalt, og jeg klarte å gjøre litt småtteri, før det var på tide å gå til sengs. Noen vil kanskje tenke at det ikke er riktig å ha denne lille jobben, siden jeg alltid blir dårligere etterpå. Og de har egentlig rett. Imidlertid er det så mye livskvalitet i det for meg, at jeg tar straffa etterpå. Men jeg er avhengig av mye lading både på forhånd og etterpå. Jeg unngår planer både dagen før og dagen etter jobb. Så lenge jeg kommer meg igjen, ikke blir varig dårligere, er det greit.

Jeg har tidligere skrevet om jobben på Trondheim voksenopplæringssenter i følgende innlegg:
En forsinket 50-årsgave endte i et klasserom
Tilbud om jobb på skole
Første jobbdag denne høsten 

 

Ting & tang som elevene har prissatt til 5, 10 og 20 kroner.
Noen elever sydde handlenett på symaskin. Disse skal selges i butikken senere.
Vårres Butikk selger både brukte og nye klær som er levert inn. Alt er billlig.
Vårres Butikk består av to klasserom, butikk på det ene rommet og et rom for klargjøring av klær og andre varer til butikken.

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Ikke alle endrer seg

Etter hvert som du blir eldre
vil du oppdage og skjønne
at ikke alle endrer seg.
Noen mennesker endrer seg aldri
Det er greit.
Det er deres liv,
og deres veivalg i livet.
Det er deres reise.
Hvis du forventer at alle
skal
leve opp til dine forventninger
og at de skal endre seg,
er sjansen for at du blir skuffet stor.
Endre heller tankene dine,
så blir du fri.

 

(Buddhistisk tankegang)

Endringer i program for bloggtreffet

Her kan vi sitte 😊

Det blir noen endringer i programmet for bloggtreffet 3. – 4. juni. Jeg postet et forslag til program for bloggtreffet vårt da jeg første gang annonserte idéen om bloggtreff i Trondheim. Det finner du her: Bloggtreff i Trondheim til våren. Etter å ha fått respons fra flere av dere, samt gjort en del research, kommer jeg med noen endringer i programmet for bloggtreffet.

Når jeg har lagt inn reservasjoner til oss, har jeg ganske enkelt anslått et antall. Mange er selvfølgelig usikre på om de kommer enda, og jeg ser for meg at vi ikke vet sikkert før kanskje ei uke i forveien. Derfor vil jeg noen få dager i forveien ringe de respektive restaurantene osv. hvor jeg har bestilt til oss, og gi nærmere beskjed om antall. 

 

 • Program for lørdag:
  Kl. 12: Vi møtes i en reservert sofagruppe i resepsjonsområdet på Comfort Hotel Trondheim. Her selges kaffe, te, øl, vin, mm. Bordbestilling til 20 stk.
  Kl. 14: Byvandring og rusletur på Bakklandet. Pause på kafé på Bakklandet? Rusletur langs Marinen eller i Ilsvikøra?
  Kl. 20: Møtes på restauranten Graffi i Olav Tryggvasonsgt. 24 for et godt måltid. Bordbestilling til 20 stk.
  Kl: 23: Pubrunde for de sprekeste, f.eks. Café Dublin, Øx, Lille London, Moskus. Nattklubb ?
 • Program for søndag:
  Kl. 12: Møtes på kaféen Café Bare Blåbær på Solsiden. Bordbestilling til 20 stk.
  Kl. 14: Rockheim (Priser: 150/160 og120/130). Reservert til ca 15 stk. Evt. rusletur til Svartlamon.
  Kl. 16: Møtes på restauranten Hector på Solsiden. Bestilt bord til 10 stk.

 

Bordbestilling for mat gikk ikke like knirkefritt som jeg hadde forestilt meg. Noen restauranter hadde som forutsetning at man bestiller den samme maten for alle. Det går jo ikke! Hvordan i all verden skal jeg kunne vite hva alle vil spise, og langt mindre bestemme på vegne av alle hva de skal spise? Derfor ble det noen endringer, og til slutt fikk jeg likevel bestilt bord til oss på supre restauranter, hvor man dessuten ikke må betale skjorta for mat og drikke.

Ni Muser, som jeg opprinnelig hadde planlagt som første møtested, har gått konkurs. I stedet har jeg fått reservert et sitteområde på det hotellet hvor de fleste som kommer på bloggtreffet, booker rom, nemlig Comfort Hotel Trondheim. På dette hotellet er det kombinert resepsjon og bar, hvor man kan få kjøpt diverse drikke, som kaffe, te, øl, vin, mm. Jeg tenker at dette kan være praktisk for de som ankommer først på lørdag, og da slipper å både lete opp hotellet og en kafé et stykke unna. Dessuten er det gratis, for dem som ikke er tørste.

Jeg droppet forslaget Sverresborg Trøndelag Folkemuseum for søndag, siden dette stedet ligger noen km utenfor Trondheim sentrum. Og satte i stedet inn Rockheim i programmet på søndag. Det tror jeg veldig mange vil like, og dessuten er man ikke avhengig av været for å kose seg der. 😉  Pris om vi er 15 eller flere er 10 kr. lavere. Vi kan få omviser, om vi ønsker dette.

Jeg må presisere at man absolutt ikke må delta på alt. Den enkelte må finne ut hva som passer for seg. Noen foreslo å dra på bruktbutikk på Nyhavna i programmet. Denne har dessverre ikke åpent på søndager, og stenger for tidlig for at det passer på lørdag. Men morgenfugler kan selvsagt legge det inn i programmet for seg selv 😊

Mht. bordbestilling på Graffi, vil kjøkkensjefen gjerne ha en omtrentlig oversikt over hva den enkelte vil ha å spise. Jeg kan legge ut meny til dere og notere matbestillinger en uke eller to før vi møtes. Bordbestillingen på Hector for søndag kveld er mindre. Jeg antar at noen kanskje vil dra hjem søndag ettermiddag. Alle stedene jeg har vært i kontakt med og bestilt bord, ønsker oss hjertelig velkommen. En skulle nesten tro at det er konger og dronninger som kommer på besøk! 😃

Siden vi er en gjeng bloggere med kreative og dels impulsive hoder, vil jeg dessuten tro at  det vil dukke opp overraskelser underveis. Og det er enda tid til å pønske ut noe! 😊

Jeg gleder meg! Kommer du? Ta kontakt på [email protected] eller på Messenger om du trenger å booke hotellrom. Du finner informasjon om hotell, priser og bookingfrister HER

Bloggklem fra Kari 😊

 

Velkommen på bloggtreff!

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Vi liker å ha det artig

Med rød neglelakk var det noen som lyste opp i korridorene på jobb dagen etter! Artig!

Vertskapet ble utrolig glade for at vi endelig kom på besøk. Det har gått nesten et år siden de flyttet inn i det nye huset sitt, og det var sannelig på tide at vi tok oss en tur. Jeg har knapt vært utenfor leilighetens fire vegger siden jul. Jeg trives jo hjemme, men jeg liker også veldig godt å lufte meg i sosiale sammenhenger sammen med trivelige mennesker. Vi liker å ha det artig, og det er akkurat dette som står igjen som et minne fra torsdagskvelden sammen med gode venner. “Je like å ha det artig, je” sa Marianne. Det var så fint og så enkelt sagt, og samtidig superviktig. 

Vertskapet
Bjørn og jeg nyter kvelden i godt selskap

Livet handler mye om å ha noe koselig å se frem til og glede seg til. Da kan man føle seg trygg, legge hemninger unna, la det gode humøret slippe til, være litt spontan og gjøre det man har lyst til. 

Det gjør selvsagt jeg også, men når formen ikke er på topp, må jeg ta det piano. Marianne ville ha meg med opp av sofaen for å danse. Jeg elsker å danse, men det gikk ikke denne kvelden. Kroppen var tom for energi. Og jeg måtte nøye meg med å ligge som et slakt i et hjørne av sofaen. Og det var ikke bare pga. all den deilige maten, men fordi ME-kroppen har tatt lite lading i det siste.

Jeg har vært nødt til å avlyse ganske mye artig denne uka. Ting jeg hadde tenkt og hadde lyst til å gjøre i løpet av vinterferieuka til samboeren min. Blant annet å dra ut og spise med Bjørn, besøke utstillingen Lumagica på festningsområdet, dra på shopping for å kjøpe sko, dra på tai chi-trening…  Men den artige kvelden med gode venner fikk jeg i alle fall med meg! 😀

Gjett hvem som vant dobbelhakekonkurransen?
Alle fikk prøve parykken. Noen kledte den veldig godt!

Med god mat og drikke blir det fest! Bildene under viser bare noe av det vi puttet i oss i løpet av kvelden. Alskens tapas fikk plass på bordet, inkludert et par retter som magen min tålte også. Nam! Og da vi var gode og mette, fortsatte vi festkvelden i sofaen.

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Bloggutfordring: Min perfekte idyll 🌞

Da jeg så bloggutfordringen til Utifriluft, visste jeg straks hva som er noe vakkert å se på for meg, hva som er min perfekte idyll. Jeg måtte bare grave litt etter et bilde som samtidig viser hva jeg tenker på. Og her er det:

Soloppgang på Costa del Sol

Både soloppganger og solnedganger er vakre, men det er noe helt spesielt med sola som stiger opp, farger himmelen og samtidig gir oss en helt ny dag med mange muligheter. Bildet er fra julaften i 2019. Jeg dro ned til stranda for å få med meg den vakre soloppgangen ved Middelhavet. Gleder meg til neste gang jeg får muligheten til det! 🤩

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Kosedyr på bloggtreffet i Trondheim

Eksempel på kosedyr

Som mange nå har fått med seg, blir det bloggtreff i Trondheim første helg i juni, og det er fortsatt mulig å melde interesse! Nå har det dessuten begynt å komme inn søknader fra flere bloggere som har intensjoner om å komme, om å få ta med seg kosedyr. Hittil har det vært forespørsler om å ta med rotter, katter og mummitroll, og jeg antar at flere maskoter vil dukke opp. Alle søknader blir selvsagt innvilget, men under noen viktige forutsetninger. Fra 1. januar trådte det inn en ny lov angående kosedyr på tur. Det har nå blitt slik at man må forsikre dem. Såfremt dette er i orden, og jeg kommer ikke til å ettergå dette siden dere er personlig ansvarlige for at forsikringen er i orden, må dere gjerne ta med de kosedyrene dere måtte ønske.

Jeg foreslår da at kosedyreierne sørger for at deres medpassasjerer, altså kosedyrene/maskotene, kan samles på et av hotellrommene for sosialt samvær innimellom. Det vil være svært demoraliserende og slemt om de skulle måtte sitte på hvert sitt rom og vente, mens vi bloggere er ute og har det både morsomt, trivelig og hyggelig sammen. Videre kan jeg tipse om at de etter all sannsynlighet setter stor pris på bygaver fra eierne sine! Hva tror dere om dette forslaget? Ser dere noen utfordringer i at de får møtes? 

For min egen del vil jeg sørge for at min kjære Elvis blir forsikret på forskriftsmessig måte i god tid før bloggtreffet. Han har forøvrig fått tillatelse til å bo på hotellrommet som jeg har booket til meg selv på Comfort Hotel Trondheim. I tillegg vil han muligens opptre som min privatsjåfør under rusleturer hist og her, slik at jeg kan trille fra dere ved behov. Elvis kan selvsagt ikke regnes som kosedyr, og hører således ikke inn i dette blogginnlegget. Elvis fikk likevel plass i dette ene avsnittet, med den hensikt å smiske seg til et møte med kosedyrene i løpet av bloggtreffet? Han er en sosial og omgjengelig type.

Selvfølgelig kan ikke skriveriene ovenfor regnes utelukkende som alvorlig og seriøst, men siden du har lest helt hit, vil jeg få benytte anledningen til å minne om viktigheten av å få med seg tidligere innlegg med viktig informasjon om bloggtreffet:

Bloggtreff i Trondheim til våren?
Ja, det blir bloggtreff i Trondheim
Helg for bloggtreffet i Trondheim
Her kan dere bestille hotell til bloggtreffet
Et bloggtreff for alle!
Liste over de som kommer på bloggtreffet

Etter som bestillinger av bord o.l. for bloggtreffet nå begynner å komme på plass, skal jeg snart oppdatere programmet for vårens happening. Muligens har jeg det klart allerede på søndag. 🙂

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Hva er fordelene med isdusj?

Jeg har ikke kommet i gang med isbading i sjøen enda i år. Isbadegruppa som jeg var med i forrige vinter, har ikke vært aktiv. Nå har jeg imidlertid lest at isdusjing kan ha noen av de samme fordelene. Men dette er selvsagt ingen magisk pille man kan ta for å ha effekt. Man må faktisk være forberedt på å bli kald en liten stund.

I det følgende vil jeg skrive om hva jeg tenker kan være fordeler med isdusjing for oss som har ME, men som også kan være like fordelaktig for de som er friske eller har andre sykdommer. Jeg har dessuten sammenlignet med isbading, og da tenkt litt ut i fra positivt utbytte sammenlignet med isbading.

 • Det er lite som etter bare tre minutters innsats i dusjen gir så sterk parasympatisk respons og som kan vare i opptil flere timer etterpå. (ME er en av sykdommene som kan ramme nervesystemet.)
 • Hver enkelt kan gradvis venne seg til å tåle det kalde vannet i eget tempo. Man kan enten starte gradvis med noen sekunder og øke tiden for hver dusj, eller starte med lunket vann og gradvis venne seg til å tåle kaldere vann. Og til slutt kanskje tre minutter i iskaldt vann, gjerne etter en dusj i varmt vann.
 • Det er ikke nødvendig å dusje så lenge at man blir iskald og hakker tenner etterpå. Man trenger ikke pine seg selv, og den parasympatiske effekten kan man oppnå etter kort tid. Hvis man presser seg for mye, kan man få motsatt effekt av hva man ønsker.
 • Etter en kald dusj vil kroppen og pulsen normalt roe ned. Vi som har smartklokker eller andre måleapparater, kan sjekke dette i målinger fortløpende i periodene før og etter kalddusjen. For mange vil dusjen føre til ro og hvilemodus i flere timer i etterkant.
 • Jo dårligere man er, desto mer forsiktig bør man være, slik at belastningen ikke blir for stor. Den kalde dusjen er en stressor som gir sympatisk aktivering. Det er etter dusjen man får en sterk parasympatisk aktivering, altså hvile, lading og restitusjon for kroppen.
 • Mange med ME sier at de får forverrede symptomer etter varm dusj og varme bad. Av den grunn dusjer eller bader de sjeldnere. Kan man unngå utmattelser ved å avslutte med  kaldere vann siste del?
 • Kald dusj i motsetning til kaldt bad i badekar eller bad i sjøen har den fordelen at man ikke er like utsatt for UVI, siden man ikke spyler kaldt vann i underlivet.
 • Etter hvert som man tåler mer kuldeeksponering over lengre tid, vil man opparbeide seg større motstandskraft og tåle andre former for belastninger bedre også.
 • En kald dusj hjemme krever minimalt med forberedelser sammenlignet med bad i sjøen ute. Om jeg skal ned til sjøen for å bade med badegjengen, må jeg på forhånd pakke en bag med alt jeg trenger, som ulltøy, pose til vått tøy, noe å stå på, håndkle, lue, votter, termos med varm drikke, mm. Jeg må komme meg dit (ha bil tilgjengelig), skifte om, være sosial (veldig koselig), bade (I like it!), tørke meg og skifte igjen, være mer sosial og til slutt komme meg hjem. Det er krevende, selv om det også er veldig hyggelig og fint. Hjemme legger jeg et håndkle på senga, før jeg dusjer, tørker beina litt for så å tar på badekåpe før jeg deretter legger meg på senga og evt. lytter til rolig musikk. Dette siste alternativet krever heller ikke at jeg er avhengig av noen andre, og kan da gjennomføre “kuldesjokket” uavhengig av når det passer for andre.
 • Den største fordelen med å være uavhengig av andre, er at man kan gjøre det på en tid på dagen når man er i best form. Ved isbading ute, bør man være flere sammen, siden det er en fare for at man får krampe, el.l.
 • Dersom kroppen opplever badeturen til en sjø eller innsjø som stressende pga. alle faktorer (f.eks. å komme seg dit og tilbake, det sosiale, forberedelser) som man får på kjøpet, blir det vanskelig å måle fordelene for kroppen av det at man utsetter kroppen for kulde. Med en kalddusj av tilsvarende varighet, vil man ha mer kontroll på hva som påvirker og gir utslag på målinger av stress og hvile på ei smartklokke. Sånn sett er det lettere å måle og oppleve om en positiv effekt  kommer fra “kuldeksponeringen” man har utsatt kroppen for.
 • Etter isdusj eller isbad føler man på en måte at kroppen har blitt kickstartet. Følelsen av å være oppkvikket og mer energisk er deilig, og humøret blir ofte bedre.
 • Når jeg har isbadet ute, har jeg tenkt at det er lurt å få i seg varmen raskt etter badet. Med dusjing i kaldt vann inne, prøver jeg å unngå rask oppvarming etterpå. Jeg legger meg i badekåpa på senga, på et håndkle, i et kjølig soverom. Etter hvert som jeg blir kaldere på føttene, tar jeg på sokker, og deretter mer klær. Jeg tror effekten av kalddusjen fungerer lenger om man klarer å være litt avkjølt ei stund etterpå. Det gjør det også lettere å tåle å være litt kald ei stund, når man vet at kroppen har godt av det.

 

Karis to tips for kvalitetstiden i kalddusjen: 😊

 • Få kontroll på pusten, pust rolig og kontrollert.
 • Gjør små, enkle, repeterende kroppsbevegelser for å ta bort fokus fra det kalde vannet, som å rulle på hoftene, telle fingre, tøye vekselvis mot høyre og venstre, gjøre nakkeøvelser el.l.

Lykke til! 😍

I fjor på denne tiden skrev jeg et innlegg om fordelene med isbading. Her finner du link: Fordelene med isbading.

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Hverdagsmagi ønsker innspill til “Hver gang vi blogges”!

Du leste riktig i overskrifta! Bloggeren Hverdagsmagi ønsker innspill til “Hver gang vi blogges”! Det kan du lese om i dette innlegget hennes. Hun drodler med seg selv om både dikt, sang og rap, og trenger nok noen forslag for å hale i land denne fellesdiktrapsangen! Kikk innom henne, da vel, i dette innlegget! Det aner meg forresten at hun elsker tilbakemeldinger. I tillegg tror jeg denne dama er lettinspirert, full av positiv energi, og gleder seg voldsomt til bloggtreffet første helg i juni her i Trondheim! 😀 

Aller helst burde man selvsagt sittet rundt et bord og hatt idémyldring sammen, men alle veier fører til Rom… 😀 

DITT bidrag kan være nettopp det som gjør susen! Eller som fører til nye idéer og muligheter. Skriv gjerne en kommentarer på innlegget hennes, sånn at hun ikke blir arbeidsledig på i stund! 😉

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Tusen takk, bloggvenner

Screenshot fra YouTube

Jeg har lenge tenkt at jeg burde hatt noe beroligende musikk å lytte til. Både når jeg ligger flatt ut og slapper av med lukkede øyne, og når jeg gjør litt qi gong og tai chi på stuegulvet. Men har liksom aldri kommet så langt… Så kom Verdande med et tips i kommentarfeltet på et innlegg for et par dager siden, og plutselig hadde jeg musikken klar. Fant den på YouTube, og den du finner i dette innlegget er den jeg valgte meg ut, mest fordi denne varer i en hel time.. Tusen takk til alle bloggvenner og andre som har foreslått tiltak! Deriblant Strikkekjerring, Mettejosteinsdatter, Hverdagsmagi, Heidisverden og Astrid.  Alle forslag gjør at jeg blir motivert for “ny giv” nå. 🙂  

I det siste har jeg lest at en kalddusj kan roe indre stress. De siste to dagene har jeg vært forkjølet og det har gitt store utslag på smartklokka, som jeg har begynt å bruke for å se hva som er hvile og hva som er stress for kroppen. Målingene for stress (oransje grafer) har vært skyhøye, mens målingene for hvile (blå grafer) har vært fraværende. Jeg bestemte meg for å gå drastisk til verks i dag. Det ble en kalddusj i tre minutter (brrr), hvorpå jeg straks la meg i ei frottémorgenkåpe på senga og lyttet til rolig tibetansk musikk fra samlingen Verdande hadde foreslått. Jeg følte meg ekstra flink siden jeg samtidig gjorde mindfulness.

Etter en halv time gløttet jeg spent på mobilen (som leser av klokka) for å se om det var blitt en tydelig blå graf som indikasjon på at kroppen hadde hvilt. Tror du jeg ble skuffet? Jepp, veldig! Om du zoomer inn på bildet under, kan du rundt klokka tolv se at jeg har markert “før dusj”, “dusj” og “etter dusj”. Felter som er svart betyr at den tiden ikke kan måles, som når klokka er på lading eller jeg tar en dusj. Jeg prøvde dette dusjtrikset før jeg ble forkjølet også. Da gikk faktisk målingene over til blå tvert! Og fortsatte å være blå mens jeg hvilte på senga, helt til jeg gikk for å lage meg noe å spise. Så jeg har trua på at dette kan fungere bra når jeg bare er kvitt forkjølelsen. 

Jeg trenger virkelig at kroppen tar lading nå, sånn at jeg kan være med på alt jeg har planlagt og har lyst til å gjøre utover våren! – Irlandstur, Spaniatur, Italiatur, bloggtreff i Trondheim, Oslotur og Drammenstur. Jeg vet at jeg har store forhåpninger, og at disse planene ikke er gjennomførbare for andre med ME. Kanskje går det bra, bare jeg hviler masse mellom turer og aktiviteter, og ikke tar meg helt ut. Det kan godt hende jeg må ha noen uker ferie etter alt dette… 😊

Her er link til blogginnlegget Skikkelig sexy whisky-stemme, om du gikk glipp av det. Både stemme og form er bedre i dag, og det er sannsynligvis pga. alle gode tanker som ble sendt meg! Tusen takk, venner og bloggvenner! 😀

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

 

 

Skikkelig sexy whisky-stemme

En svipptur ned til fjæra

Stemmen virker ikke spesielt bra i dag. Jeg har ikke krefter til å få ut tilstrekkelig lyd når jeg vil formidle noe til samboeren, selv om han ikke er lenger borte enn i naborommet. Men jeg ligger trygt og godt her i den gode senga mi. Strengt tatt burde jeg vel hatt ei bjelle jeg kunne ringt med når jeg trenger et eller annet, eller vil si noe. Men når jeg først får presset ut litt lyd, har jeg skikkelig sexy whisky-stemme. Det som kommer ut når jeg åpner munnen høres ut som lyder samlet opp fra havets bunn av en gammel sjøulk.

En forkjølelse kommer jo alltid ubeleilig, men det er greit med det som går over! Jeg ser at smartklokka mi viser ekstra mye utslag på stress for kroppen i natt, som er vanlig når man er syk. Alle grafene på målingene er oransje (=stress), ingen er blå (hvile). Og slik har det fortsatt utover formiddagen. Bare orange, selv om jeg bare ligger i senga og knoter på mobilen

Slik ble natta

Jeg kjørte en svipptur ned til sjøen i går. Ville sjekke om snøskavlene var borte. Som du ser på bildet øverst, var våren kommet. Men i dag har disse hvite fnuggene dalt ned fra himmelen igjen. Og det kommer nok flere snøskavler før vi har ordentlig vår.

God helg til deg fra meg! 😊

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)