Jomfruland må vente

Fargerik hage i Kragerø

 

Vi hadde planlagt dagstur til Jomfruland og hvitveisland i dag. Med et meditativt avbrekk i rullesteinsfjæra. Det skulle bli en fin tur med ferga utover til denne spesielt fine øya i havgapet utenfor Kragerø. Men det viser seg at turen til Jomfruland må vente til en annen gang.

Den dumme utmattelsen og den dumme hodepina nekter meg å dra. Kjente det allerede i går kveld, så Grethe og jeg vurderte å gjøre turen kortere. Med båttaxi er det jo mulig å dra når man vil. Skjærgården ville vi uansett få med oss. Men i dag nekter kroppen min på at vi kan dra i det hele tatt, og dessuten er Grethe streng og sier at jeg ikke er frisk nok.

En hvitmalt benk i bakken
Blomstring i Kragerø
Vei eller sti?

Men vi fikk oss en superhyggelig tur i nabolaget til Grethe her i Kragerø i går ettermiddag. Det ble noen skritt på koselige steder, men mest kilometer i bilen hit og dit. Sol, sjø, farger, ro og slike gode opplevelser er noe jeg lever lenge på. Min venninne la til rette for at turen ikke ble for krevende, og vi trodde begge at vi ikke hadde overdrevet i forhold til hva som er min tålegrense for aktivitet. Jeg ble beordret i seng da vi kom hjem, og jeg sov mens hun laget middag til oss. Så fikk jeg komme opp og spise, før jeg ble beordret i seng på nytt. Slikt strengt regime er jeg ikke vant til, men her er det altså Grethes regler som gjelder. 😀

 

Grethe og jeg nyter våren på brygga
Kari i kjent stil
Det ble nesten et vårbad…

Bildene i dette innlegget er fra turen i går. Det er utrolig vakkert og koselig her. Båter suser forbi jevnt og trutt. I går formiddag mens jeg satt i sofaen, hørte jeg stadig “during” og lurte på om det var kjøleskapet som skrudde seg av og på, før jeg innså at det jo er båtene ute på fjorden. Og båt må man ha, om man skal bo her, for å kunne svitje mellom fastland og øyer, for å holde kontakt med folk og fordi det er slik livet er her.

 

Bybrua i Kragerø, vestlig side
Bybrua i Kragerø, østlig side

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link

 

Utsikt fra Rørvikplassen i Kragerø

Hadde jeg ikke lagt ut nok spor?

Grethe og jeg i et oppoverbilde 😀

Hadde jeg ikke lagt ut nok spor i gårsdagens innlegg Jeg skal på tur – Gjetter du hvor?? Jeg trodde at jeg hadde lagt ut mer enn nok hint og informasjon i bildene og teksten til at flere kom til å skjønne hvor jeg skulle på tur, men der tok jeg feil. Enten var det for vanskelig, eller så er det veldig få av dere som er innom og leser bloggen min som jobber som privatdetektiver eller etterforskere i politiet.

Jeg skrev at jeg skulle fly, og på bildet av kofferten i innlegget kan du se at billetten har grønn logo. Altså skulle jeg reise med Widerøe. Kjolen i kofferten er bare et hint om at jeg skulle til et solfylt sted. På bildet hvor jeg står ved siden av skjermen på flyplassen, ser du en oversikt over avgangene, også hvilke Widerøe-fly som går på den tiden blogginnlegget ble postet. Og jeg skrev at jeg ville være på vei når innlegget ble publisert. Om du tar en titt, vil du kunne gjette at jeg skulle til Sandefjord Torp, siden jeg skulle sørover. Perlen blandt kystbyene, som ligger i overkant av en times kjøretur sør for Torp, er Kragerø. 🙂

Kragerø – Her kommer jeg!
Smale, koselige veier ned mot Kragerø by
Kragerøs fødevareforetning
Bygater i Kragerø

I dag er det lading som står på planen først og fremst, i alle fall til venninna mi kommer hjem fra jobb. Jeg vet at reisedager er krevende, så da kan det være greit å legge inn en ekstra “feriedag” til å hvile før jeg er klar for aktivitet. Planen videre er å ta ting i “Kari-tempo”, som Grethe kaller det. Grethe og jeg har kjent hverandre siden vi var 19 og 20, har mye felles, også felles opplevelser, og det er herlig å kunne være her i Kragerø sammen med henne i noen dager. Det blir mye jabbing, gode måltider og fantastisk mye trivsel, men også litt sightseeing.

Allerede i går fikk jeg en liten omvisning. Grethe kjørte en runde i Kragerø by før vi svingte opp til leiligheten der hun bor. Jeg er fasinert over hvor fint det er her. Du ser noen av bildene jeg tok fra passasjersetet underveis i dette innlegget. 🙂

 

Vi skulle til å kjøre inn i gågata, men det var jo ikke lov, så da måtte vi snu 🙂
Historisk plass i Kragerø
I sentrum av Kragerø
Kragerø kirke

 

Tusen takk til alle som kommenterte og kom med forslag til hvor de trodde turen gikk! I innlegget som jeg la ut på FB, var det et par som faktisk gjettet riktig! 🙂 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link 

 

Vakre Kragerø

Jeg skal på tur! – Gjetter du hvor?

Jeg skal på tur, hurra! Har hatt lyst til å dra til denne koselige, lille byen sør i landet vårt i et par år, men har ikke fått det til før nå. Ei venninne flyttet dit fordi hun fikk seg jobb der, og nå er det siste sjanse for meg for å besøke henne hvor hun bor nå. Hun flytter nemlig hjem til Trøndelag i juni. Kan du gjette hvor jeg skal?

Du finner et par vage hint i kofferten, på bildet under. Jeg tar med lille trille, siden jeg ikke skal være borte i mer enn tre dager og da ikke trenger å ha med så mye. Kanskje får jeg bruk for kjolen også. Siden jeg skal til en by langt sør, må jo sola varme litt mer enn her hjemme i Trondheim. Denne byen som jeg skal besøke, er kjent som perlen blandt kystbyene, med en fantastisk skjærgård bestående av 495 øyer, skjær og holmer. Byen vokste frem som ladested for trelasteksport på 1600-tallet. Kanskje jeg kan lade der også?

Klarer du å gjette hvor jeg skal? Når dette innlegget publiseres, er jeg allerede på vei i et fly, hvor jeg blir hentet og kjørt videre sørover i litt over en time. Jeg gleder meg masse! Og det blir herlig med venninnetid og nye opplevelser! 😀

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link 

Prøveprosjekt i tai chi

Hei på deg 🙂

Jeg har fått klarsignal fra ME-foreningens fylkeslag for Trøndelag om at vi kan sette i gang et prøveprosjekt i tai chi og qi gong denne våren. Du leste kanskje om at jeg i en tidligere runde fikk startet opp tai chi-treninger for ME-syke? Les gjerne følgende innlegg, om hvordan vi fikk i gang treningene og om hvorfor tai chi og qi gong er bra for ME-syke og andre med helseutfordringer:

Tai chi og qi gong for ME-syke i Trondheim

Tai chi med MEning

Denne gangen har jeg fått med ME-foreningen på idéen også, og de vil være med og sponse treningene som et prøveprosjekt nå i vår. Treningene vil foregå i Trondheim Karateklubbs lokaler her i Trondheim. Jeg blir med som et bindeledd og vil hjelpe til der det er behov. Personer som er friske eller har andre sykdommer eller skader er selvsagt også velkommen til å delta.

Tai chi og qi gong bidrar til:

  • Bedre balanse og koordinasjon
  • Bedre konsentrasjon og hukommelse
  • Bedre blodsirkulasjon
  • Økt bevegelighet
  • Styrking av ledd
  • Å minske revmatiske plager
  • Å styrke kjernemuskulatur

Forhåpentligvis vil mange benytte seg av tilbudet. Det vil bli lagt ut mer informasjon på hjemmesiden til ME-foreningen snart, og jeg er spent på mottakelsen. Om du bor i Trondheimsområdet og interessert, kan du sette av de to siste tirsdagene i mai og de to første tirsdagene i juni, kl 12 – 13.

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link 

Jeg blir medforfatter i ei bok

Jeg blir medforfatter i ei bok

Jeg blir medforfatter i ei bok som snart skal publiseres. Sammen med tekster fra 12 andre forfattere vil du da finne en tekst i boka som jeg la ut her i bloggen for en tid tilbake. Geir Berge er mannen bak bokprosjektet. Han har tidligere gitt ut boka “Livsglede på tross av ME”. Tittel på boka som jeg er medforfatter i, vil bli “Hvordan påvirker ME vårt liv”. Den skal sendes til forlag om ei uke, og jeg får fortløpende informasjon om veien til trykkeri og utgivelse.

Jeg er spent på mottakelsen boka vår får, og om den blir omtalt i medier, osv. Jeg skal skrive mer om boka, tekstene og hvor man evt. kan bestille den senere. Dette var bare en heads up. 😀 

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link 

Bruke tida på å bli likt

Juhu! Jeg er klar for kinoforestilling!

“Man kan ikke bruke all tida på å bli likt”, sa de i kinofilmen vi dro på i går kveld. Da slo det meg at jeg har brukt mye av tida mi på å bli likt, hele livet. Jeg vil ikke si at det er feil, men jeg har brukt mye av meg selv for å tilfredsstille andre, blidgjøre, og selvsagt ha fordeler av å bli likt også. Sånn er det bare. Bruker du mye av tida di på å bli likt?

Jeg likte filmen “Alle hater Johan”. Det er en hjertevarm historie, som ga et interessant innblikk i hvordan en gutt/mann sliter for å bli godtatt i lokalsamfunnet og sprenger seg gjennom livet. Filmen er samtidig lun og inneholder masse humor. Settingen er på Titran, et fiskevær i Frøya kommune, noe som rørte et trøndersk hjerte født på et lignende sted.

Filmen “Alle hater Johan”

Samboeren og jeg hadde kinosalen omtrent for oss selv, men satte oss pliktoppfyllende ned på de to setene vi var tildelt midt i salen. Jeg hadde forventninger om rørelse, prating og ståk fra mange publikummere, samt popcornkasting og knitring i godteriposer, men der ble jeg skuffet. Hverken Bjørn og jeg eller de to som satt bakerst i salen bidro med god, gammel kinostemning. Så det ble oss og kinoen, men en super filmopplevelse just the same. Og en koselig date! 🙂

Det er faktisk fire år siden sist vi var på kino. Jeg “tålte” filmkvelden fint, så kanskje skal vi ikke la det gå fire år til neste gang!

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link 

Hurra for kinoopplevelsen 😀

Blir det strikkeyoga?

Pleddgarn til strikkeyoga

 

Blir det strikkeyoga nå? Jeg er i alle fall ett skritt nærmere min første strikkeyogaøvelse, for nå har pakken med garn og strikkepinner kommet. Jeg har ingen planer om å bli like flink som Astrid, Anita, Gunn Åse, Lill Iren, Strikkekjerring, Heidisverden, Vibbedille, Evaswindow, Veralynn, Lindasakseide, eller noen av dere andre strikkedamer som eventuelt leser dette.  Det blir ingen kreative eller utfordrende stillinger eller øvelser, for jeg skal bare strikke pledd. Fins det forresten noen strikkemenn der ute?

Yoga i sin opprinnelige form er ikke noe for meg. Det gjør godt der og da, men jeg blir så utrolig utmattet i lang tid etterpå. Strikkeyoga, derimot, skal bli deilig å komme i gang med. Da gjelder det å senke skuldrene og få fingrene til å gå, og kanskje blir det et pledd eller to, før jeg evt. legger strikkeyogaen på hylla også. Men man kan aldri sikkert vite, sa Ole Brumm.

 

Puddelhår og hjemmestrikket genser

 

Jeg er ikke helt uerfaren når det kommer til strikking. Jeg strikket bl.a. flere gensere da jeg gikk på ungdomsskolen og videregående, men det er jo nærmere to generasjoner siden. Da jeg var 20, bestemte jeg meg for å legge strikkepinnene på hylla. Der ble de liggende ganske lenge, før jeg for et par år siden ga dem bort til ei strikkeglad venninne.

Bildet over er meg som 17åring. Genseren hadde jeg strikket selv. Jeg hadde lørdagsjobb på en Jens Hoff-butikk, hvor vi solgte garn og klær. Det er rart å tenke tilbake på at jeg hjalp voksne damer med å plukke ut oppskrifter og garn, men fikk jo litt erfaring etter hvert, og husker jeg følte meg ganske flink. Eller lot som, i alle fall. 🙂 

 

Strikkeyoga på gang


Som du nå skjønner, har jeg tenkt å gi strikkeyoga en sjanse. Fargevalget falt på pudder, en ganske nøytral farge, siden jeg ikke aner hvor pleddet kommer til å bo. Om det da i det hele tatt blir ferdig. Men jeg tror det, og da jeg fikk rundpinnen og garnet i hendene, falt det seg helt naturlig å holde tråden og pinnen slik at jeg fikk lagt opp masker. Nesten litt skremmende, etter alle disse årene hvor jeg har vært avholdende. 😀

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner også blogginnleggene mine på Facebook: Link

Fotballen vant over date med kjæresten

Solnedgang på Ranheim

Nå er det lenge siden samboeren min og jeg har vært på “date”, og vi har lenge sagt at vi må gjøre noe sammen, dra ut el.l. Jeg foreslo kino og han var positiv. Så jeg tilbrakte søndagen med å lade mest mulig, sånn at jeg skulle ha energi til overs til kinokvelden kom. Men fotballen vant over date med kjæresten, gitt.

Jeg spilte fotball da jeg var ung. Løp, sparket, satte ut rompa når jeg driblet og har mange gode minner fra fotballbanen, som for øvrig bestod av grus og vonde fotballsko på min tid. Det var tider, det! Men det var ikke jeg som prioriterte fotball foran date i går kveld, det var selvsagt Bjørn. Han er ivrig Liverpool-supporter og Rosenborg-fan. Når både Liverpool-kamp og Rosenborg-kamp dukket opp på TV-skjermen på samme kveld, måtte daten dessverre gå ut. Selvsagt!

Fotballkampene kommer ikke tilbake, men det gjør muligheten for å dra på kino. Jeg er ikke dum. Såpass skjønner jeg også. Og forhåpentligvis kommer denne nye muligheten akkurat i kveld!

Det ble forresten en reservekinoløsning i går, siden solnedgangen fra stuevinduet og terrassen ble så flott. Du ser den på bildet øverst i dette innlegget.

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner også blogginnleggene mine på Facebook: Link

Gårdsbursdag

 

God plass for parkering på gården

 

Dagen var fin og samboeren min og jeg plukket opp min eldste datter og kjæresten i byen før vi snudde bilen og våre fire neser mot gårdsbursdag. Vi var de siste som kom, men fortsatt var det god plass på gårdsplassen. 

Det var duket for bursdagsfeiring for mora mi, som nettopp har fylt 75 år. Gårdsfruen, av mange kalt Mimmi, og bonden storkoste seg med å ha alle oss i familien innomhus, og sannelig var dagen så fin at det gikk an å kose seg med kaker utendørs også.

 

Peder (bonden sjøl) og Mimmi

 

Småfuglene hadde det fint i fuglehuset og på fuglemateren, men av en eller annen merkelig grunn forsvant de fleste da jeg kom for å ta bilde av dem.

 

Litt luksus for fuglene

 

Marve, som er en av min nieses to små hunder, hadde ikke noe imot å få kos og oppmerksomhet. Han var så utrolig liten, søt, god og og varm. Til tross for sine unge alder (tre måneder) visste han godt hva han skulle gjøre for å smugle til seg en godbit. 

Lille Marve og jeg

Dette nyfødte, svarte jentelammet på bildet under fikk mye oppmerksomhet, siden hun er den eneste svarte av lammene som er født hittil. Hun hadde også den skarpeste stemmen i fjøset!

Det svarte jentelammet fikk mye oppmerksomhet
Fornøyde sauer og lam
Disse tre søtingene ble født for ca tre uker siden

 

Vi la inn en tur i fjøset rett før vi skulle kjøre hjem. Etter mat, kaker og trivsel. Fjøslukt setter seg raskt i kjærne, og det er litt greit å ikke dra med seg fjøslukta rundt for lenge. De andre tre ble bare en kort stund inne i fjøset, mens nesen og kjolen min måtte tåle litt mer. Det var nemlig lamming på gang. Jeg fikk med meg begynnelsen, men måtte dra før det satte i gang skikkelig, siden jeg allerede hadde brukt opp tida mi.

Jeg har for vane å avtale med meg selv hvor lenge jeg skal være på besøk, på kafé, osv. sånn at jeg ikke overdriver aktivitet eller er sosial for lenge. Det er for å unngå å bli dårligere (PEM). Det gikk ganske bra i går, og om kroppen tar nok lading i dag, blir det kanskje en kinotur med kjæresten i kveld. Det er mange år siden sist. 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner også blogginnleggene mine på Facebook: Link

Migreneskolen fant meg i bloggen

Bildet av meg som Migreneskolen brukte for å fortelle min migrenehistorie

 

Migreneskolen fant meg i bloggen. De kom over et innlegg jeg skrev om et migreneanfall, og lurte på om de kunne bruke et bilde av meg fra dette innlegget. Det sa jeg selvsagt ja til, ettersom jeg tenker det er et beskrivende bilde for hvordan det kan være å ha migrene. Bildet ser du på screenshot under, øverst til høyre.

Screenshot fra Migreneskolen på Facebook

 

Senere tok Migreneskolen kontakt på ny for å høre om jeg kunne tenke meg å skrive min historie om migrene, til bruk i Migrenemagasinet. Innlegget som de postet om meg og min migrenehistorie ble også postet på Facebook 21. april. Du finner den om du søker opp Migreneskolen på Facebook. Hvis du er interessert å lese/vite mer om migrene, finner du mye informasjon på denne siden.

For dere som vil lese innlegget med min historie, har jeg også tatt en screenshot, som ligger til slutt i dette innlegget.

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner også blogginnleggene mine på Facebook: Link