Oh, what a feeling!

Oh, what a feeling. Biker Kari.

 

Oh, what a feeling! Den følelsen kom litt senere. Jeg merket selv at jeg var stillere enn til vanlig, ikke snakket så mye. Det var fordi energinivået var ganske lavt, til tross for at jeg hadde ligget på lading mesteparten av dagen. Men jeg hadde gledet meg til å spise sammen med de spanske vennene våre, og ville ikke avlyse avtalen.

Som avtalt møtte vi dem derfor klokka ti på kvelden, på den samme fiskerestauranten som sist, José Cerdan. Jeg måtte sette meg på en benk mens Bjørn stod og ventet for å få bord. Orket ikke å stå oppreist… Palmene over meg stod imidlertid høyreiste og uten å måtte bøye av for noe som helst.

Palmene jeg hadde selskap av mens jeg satt på en benk


Jeg orket ikke å spise så mye. Hadde ikke krefter til det. Men da blekkspruten kom på bordet, gikk det bedre. Ikke pga blekkspruten egentlig, men fordi kroppen tok imot påfyll av krefter. Det er noe med dette at jeg føler meg i bedre form sent på kvelden. Av en eller annen merkelig grunn har jeg en opplevelse av å ha mer energi etter ti. Klarer mer, orker mer. Jeg blir trøtt og sliten selvsagt, men ikke unaturlig utmattet. Klarer ikke å forklare det på en annen måte.

Da det var på tide å dra hjem, ville Rafa absolutt at jeg skulle plassere rumpa mi på motorsykkelen hans. Han har tidligere spøkt med at jeg kunne sitte på, men det er fullstendig uaktuelt. Det er jo både skummelt og farlig! 

 

Det var greit når motorsykkelen stod stille.


Men ikke riktig så skummelt når motorsykkelen står helt i ro og uten at motoren går, selvsagt. Så jeg kløv lydig opp. Og pressekorps, bestående av Rocio og Bjørn,  stilte opp og foreviget hendelsen. Det aner meg at det ble noen vettskremte ansiktsuttrykk fra min side da Rafa slo på tenningen, og kanskje hender over ørene også?

Men da Rafa vrei om håndtaket for gassen og sykkelen brummet skikkelig, glemte jeg å være skeptisk og redd, for dette var dritkult! Brum-brum-brum! Jeg likte å brumme, og klarte visst ikke å skjule min begeistring. Jeg fant det likevel lurt å hoppe ned fra sykkelen før Rafa utfordret meg ytterligere, og var glad da jeg kunne krype inn i en drosje sammen med Bjørn, mens Rocio og Rafa brummet seg hjem på motorsykkelen.

 

Bjørn, Rafa, Rocio og jeg utenfor José Cerdan

 

Rocio og jeg


Den energien som motorsykkelen hadde, skulle jeg gjerne likt å ha også! Tenk om man bare kunne skru på et håndtak, og så strømmet det til energi ut i hele kroppen. Oh, what a feeling! 😆

Forøvrig er dagen i dag en dag hvor jeg stort sett gjør minst mulig, foruten å valse mellom sofaen og senga, og i tillegg lage dette blogginnlegget. Solsenga på terrassen får stå i fred, men kanskje blir det solingstjeneste i morgen, om formen tillater det. ☀️

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese
🙂

 

Bilder fra vakre Mijas Pueblo

På tur i Mijas Pueblo (foto: Kari)


Mijas Pueblo er en koselig landsby som ligger oppe i fjellene en kort kjøretur fra vårt andre hjem her på solkysten av Spania. Vi tilbragte en varm og koselig ettermiddag der oppe i hyggelige omgivelser da vi hadde overraskelsesbesøk av disse gudbrandsdølene. Om du ikke fikk med deg historien om hvordan de klarte å overraske oss, kan du sjekke blogginnlegget Tenk at de kom helt hit!

 

Mijas Pueblo (foto: Kari)

 

Virgin de la Peña i Mijas Pueblo (foto: Kari)

 

Stallen til eseldrosjene i underetasjen, og eseldrosjer på gateplan. Mijas Pueblo (foto: Kari).

 

Eseldrosjene i Mijas Pueblo (foto: Kari)

 

Favorittgata mi i Mijas Pueblo (foto: Kari)

 

Mijas Pueblo-katt (foto: Kari)

 

Mijas Pueblo (foto: Kari)

 

Lillebror og storebror

 

Søstre og bestevenner. I Mijas Pueblo med utsikt utover Fuengirola og Middelhavet (foto: Kari)

 

Utsikt mot fjellene hvor det brant for halvannen uke siden. Mijas Pueblo (foto: Kari)

 

Fjellene er gråsvarte der brannen herjet. Leiligheten min ligger på den andre siden av fjellet der mastene står (til høyre). Mijas Pueblo (foto: Kari)

 

Utsikt fra den katolske kirken i Mijas Pueblo (foto: Kari)

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese
🙂

Tenk at de kom helt hit!

Plutselig satt det tre gudbrandsdøler i sofaen vår i Spania

Vi ble overraskeet da det ringte på døra. Hit kommer det vanligvis ikke besøk, og ingen ringer på med mindre vi har avtale med noen. Vi hører forskjell på om det er noen som ringer på nede ved porten eller om de er utenfor inngangsdøra oppe hos oss. Denne ringelyden betydde at noen stod rett utenfor, og jeg antok at det var en nabo i oppgangen, evt at noen hadde sluppet inn Jehovas Vitner. Det var ingen av delene, men et overraskende besøk fra Portugal! Av tre gudbrandsdøler! 😀  Gjett om vi ble overrasket! Og tenk at de kom helt hit til solkysten av Spania for å besøke oss!

Det var helt surrealistisk at de plutselig satt i sofaen hos oss i Spania. Disse tre luringene hadde jobbet hardt for å finne ut hvor vi holdt til, og å finne frem til riktig leilighet. De hadde søkt i bloggen for å sjekke om det var bilder som kunne fortelle noe om hvor leiligheten var og ringte sønnen til Bjørn for å få hjelp til å finne frem. Da de endelig fant riktig by, borettslag og stod utenfor porten, ringte de på hos naboene her for å få komme inn i gangen, slik at de kunne komme uoppdageet helt inn til inngangsdøra.

De var like spente som oss på hvem som befant seg på den andre siden av døra. Jeg har bevisst ikke satt noe navneskilt utenfor, og adressen hadde de jo ikke. Tenk om det hadde vært noen forvirrede spanjoler som hadde åpnet og fått overrukket spansk pølse, ibericoskinke og vin! Hihi! Bjørn åpnet og var helt himmelfallen da broren og døtrene stod der med brede glis. Jeg hoppet raskt ut av solingstjenesten og inn i en kjole og bare lo da jeg oppdaget dem, siden jeg hadde en bitteliten anelse om at de kunne dukke opp. Men ikke så overraskende som dette. Siden de har vært på ferie i Portugal i et par uker, og fordi jeg kjenner dem, hadde jeg gjort klart gjesterommet til dem, i tilfelle…

De hadde imidlertid tatt inn på et hotell et par km unna, og nektet å bli bortskjemte av oss. Det var Anders, broren til Bjørn, som skjemte bort oss ved å ta hevd på restaurantregningene da vi var ute og spiste den kvelden. Bjørn fikk tatt igjen i går kveld, med å invitere, kokke og servere god mat og drikke hos oss. Det ble en lang og utrolig hyggelig kveld, med mye trivsel, humor og gode samtaler! Bildene under er fra Plaza de España og Rincón Asturiano i Arroyo de la Miel. To veldig koselige spisesteder.

 

Fire gudbrandsdøler, derav to halvt cubanske og en skaptrønder!

 

På Plaza de España. Jeg føler meg heldig som får tilbringe tid med verdens triveligste gudbrandsdøler.

 

Plaza de España i Arroyo de la Miel.

 

Jentene studerer menyen på Rincón Asturiano.

 

All grunn til å smile denne kvelden! På Rincon Asturiano.

 

God mat og god service på Rincon Asturiano.


Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese
🙂

Gi meg en annen sykdom

Gi meg en annen… (Foto: Kari)


Gi meg en annen sykdom i stedet,  en sykdom som det går an å skjønne, der
jeg forstår kroppens signaler. Der det er forståelige årsaker til at kroppen nekter å være med på mine påfunn, ikke vil lystre, men krasjer når jeg har så lyst til å bruke beina, armene og hodet.

Gi meg en annen sykdom, som det fins en kur for. En sykdom som forskere og vitenskapspersoner over hele verden kjenner sykdomsbildet til. Nikker anerkjennende til og vet hvordan de skal behandle. En sykdom som ingen psykologer urettmessig gjør krav på som “sin” når den tilhører legestanden og somatikken.

Gi meg en annen sykdom, som har et navn med status. Som er anerkjent og tatt på alvor av leger og sykepleiere. En sykdom der det fins medisiner som kan gjøre meg frisk, og protokoller på hvilke piller man skal ta til enhver tid. En operasjon ville også være velkommen, om denne kan gjøre en ende på plagene.

❤️

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂

Fire nye branner og en app

Screenshot fra video vist på Mijas 340-nyhetene

 

Utover ettermiddagen i går var det en markant økning av helikoptere og fly som fløy over leiligheten vår i retning Marbella. Det minnet veldig om slik det var under storbrannen her i nabolaget som startet 15. juli, men er under kontroll nå. Siden det har kommet en ny app angående branner i området, “wildfire watch Andalucia”, fulgte vi med på utvikingen av den neste brannen, som heldigvis ble slukket ganske raskt.

I går gikk vi inn på denne appen for å sjekke om det kunne være ny brann på gang. Joda, hele fire nye branner, faktisk. Den andre, som ble relativt raskt slukket, hadde blusset opp igjen, og forøvrig kunne vi se hele tre nye branner i området rundt Marbella. Disse er lenger unna oss, men fortsatt skremmende. Ikke fordi vi er i faresonen, men fordi det er farlig for de som bor og oppholder seg i dette området og ettersom det lett kan dukke opp flere branner.

 

Slukkingsarbeid. Screenshot fra video vist på Mijas 340-nyhetene.
Slukkingsarbeid med helikopter. Screenshot fra video vist på Mijas 340-nyhetene.
Brann. Screenshot fra Mijas Comunicacion.

 

Jeg sa til Bjørn at jeg synes det er skummelt å ha en diger golfbane på den andre siden av gata nå når det er så varmt og tørt. Der er det mye gress. Men han mente at gresset der er grønt og veldig kort, sånn at jeg kunne slappe av med slike tanker. Da får jeg slå meg  til ro med at gresset faktisk er grønnere på den andre siden.

Jeg våknet i natt og begynte å tenke på brannene som pågår ikke langt unna. Måtte da innom appen “wildfire watch Andalucia” for å se hvordan utviklingen var, og ble beroliget av at den ene var slukket og de tre andre stabilisert eller under kontroll. Under følger tre screenshot fra appen.

 

 

Her ser du en screenshot fra generell informasjon om brannen i Mijas (La Cala de Mijas). Man kan gå inn på hver enkelt brann for å sjekke status, hvor mange bakkemannskaper, fly og helikopter som er i sving til enhver tid, og dessuten kommentarer og bilder fra både private og fra offisielt hold. På kartet ser man hvor brannen herjer. Denne brannen var stabilisert halv ti i går kveld. Fra 11.08 i dag står den listet som “under kontroll”, men fortsatt er 90 brannfolk på stedet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange legger inn kommentarer, informasjon og spørsmål i forbindelse med brannene. Man kan velge om man vil se alle meldinger, eller bare de offisielle, og om man vil se bilder eller ikke. Supert redskap for alle som vil følge med på utviklingen av brannene, både private og brannmannskaper. Det ser ut som det også er mulig å melde inn branner, men da står de listet som ubekreftet før den blir bekreftet. 

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂

Effektiv behandling av Covid-19 med medisin

Foto: Kari


I følge legen Peter Dvergsdal fins det en effektiv behandling av Covid-19 med medisin. Han har skrevet ut resepter til 7000 mennesker på det antivirale medikamentet favipiravir, og disse har i hovedsak hatt bedring allerede etter første dag med medisinen. Han hevder at han har reddet 100 ganger flere liv enn hva staten har gjort med tilsvarende antall pasienter. Men om få dager blir han fratatt legelisensen sin, noe som gjør at han ikke kan behandle flere. Uten lisens får han heller ikke kontaktet pasientene sine for et evt. forskningsprosjekt i denne forbindelsen.

I tillegg til å vise til antall som har blitt friske og ikke har dødd etter behandling med medikamenter på resept fra han, har han datamateriale som viser at vaksinasjon har ti ganger høyere dødelighet enn hans behandling. Dette skulle jeg likt å vite mer om!

Dvergsdal tror at myndighetene anser det som en trussel at han i samarbeid med tusenvis av nordmenn har fått til tidlig og god behandling mot Covid-19. Noe som ifølge myndighetene var umulig. I likhet med mange andre, mener han at makthaverne mht korona har tatt full makt og kontroll, noe som minner om rettsvesenet i Kina. 

Du kan lese mer i artikkelen Siste dager med legelisens. Jeg er en trussel mot myndighetene fra Hemali for å finne ut mer om helsevesenets begrunnelse for å ikke forlenge lisensen til Dvergsdal og om pasientene som har fått rekvirert antivirale medikamenter fra Dvergsdal.

Enn om det skulle vise seg at gåten ME i realiteten kommer av et virus! Da ville det etter hvert komme forslag om mange ulike antivirale medikamenter til behandling, og utprøving i stor skala. Den som lever, får se.

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂

 

Brannsky foran sola


Det ble en ganske dramatisk himmel da en diger brannsky seilte bortover og etter hvert la seg foran sola. Hadde det vært regnskyer, ville vi vært takknemlige, men dette var svart røyk som kom fra en ny brann i området hvor vi bor når vi er i Spania.

Det oppstod en ny skogbrann i går, og bildene finner du i innlegget Ny brann. Heldigvis ble ikke denne brannen like omfattende som den forrige, og i løpet av få timer hadde brannmannskapene kontroll. Vi oppdaget røykskyen fra brannen halv seks, på samme tidspunkt som brannen ble meldt inn. To timer senere var brannen allerede stabilisert, med hjelp fra brannhelikopter, brannbiler og bakkemannskaper. Klokka to i natt ble det skrevet i lokale nyheter at brannen, som hadde blitt startet av et kjøretøy på motorveien, var å anse som under kontroll.

Det er mulig du synes jeg overdramatiserte i innlegget Sør-Europa ulevelig pga tørke og brann. Da synes du antakelig også at fantasien min er i overkant livlig når jeg sier at jeg ser for meg at dette er bilder av himmelen vi kommer til å se mye av i fremtiden. Men jeg håper at jeg tar feil.

 

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂

Ny brann

En brannsky dukker opp mens vi sitter på terrassen


Mens vi sitter og nyter ettermiddagssola ute på terrassen, ser vi med ett en røyksky som stiger opp i det fjerne. Det kunne først se ut som en ordinær sky, siden det var i ferd med å skye over, men dette var ikke en vanlig sky. Det lignet mer på en brannsky, av typen vi hadde sett fra brannen i Mijas i forrige uke. Etter kort tid kom det også på nyhetene fra Mijas, og det skulle vise seg at det er en ny brann i Mijas. Denne gangen oppe ved motorveien.

 

Ny brann i Mijas


Vi ser på nyhetene fra Mijas Comunicacion at det allerede er satt inn brannhelikoper, brannbiler og bakkemannskaper. Forhåpentligvis rekker de å hindre at brannen sprer seg, og får slukket den raskt!

De følgende to bildene er screenshot fra videoer fra brannstedet med slukkingsarbeid som foregår nå.

Bilde fra Mijas Comunicacion
Slukking med helikopter. Bilde fra Mijas Comunicacion.


Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂

Mye oppmerksomhet med ny bikini

Ny bikini

 

Jeg er redd for at jeg ville fått i overkant mye oppmerksomhet her i bloggen dersom jeg hadde lagt inn et bilde av min brune, deilige kropp i ny bikini. Derfor begrenser jeg meg til å dele bilder kun av den nye bikinien. Jeg oppdaget at det har skjedd litt på bikinifronten siden sist jeg kjøpte bikini, og jeg måtte faktisk ha opplæring i hvordan denne bikinitoppen kunne has på med kryssing foran og bak, evt. brukes uten kryssing her og der. Bikinitrusa var litt lettere å skjønne seg på.

På de fire foregående strandturene i løpet av sommeren har jeg lagt merke til at jenter flest bruker brazilian underdel nå. For de uinnvidde kan jeg røpe at dette betyr en bikinitruse hvor mesteparten av den nakne rumpa vises, mens det begrensede tøystykket bak dekker rumpa sånn ca midt på, og kun den øverste delen av rumpestprekken. Det ser lekkert ut på unge, struttende rumper, men på min voksne ble det en av det tradisjonelle slaget bikinitruser. Klær skal passe til kroppen, ikke omvendt. Men tenk så mye mer rart og artig det ville blitt om kroppen skulle passe inn i all slags klær! 😀 

Bikinien ble innviet på Playa de las Yucas. Med et Middelhavsbad i rundt 30 varmegrader og noe gressrusk på overflaten, som prellet av da jeg steg i land igjen. Deretter fulgte solingstjeneste på ei solseng med en tykk og behagelig madrass, mens bikinien viste stor velvilje til å tørke i sola.

En spansk babe som lå på et par solsenger bortenfor oss hadde samme oransje, blomstrete bikini som meg. Men med den brasilianske utgaven bikinitruse, og bikinitopp som bare såvidt dekket hennes silikonpupper. Som sagt er det viktig at klærne passer til kroppen. Det er ikke kroppen som skal passe til klærne. Det gjelder også for bikinier, men det viktigste er likevel at man selv er fornøyd. 

 

Strandløver, båter og vannaktiviteter på Playa de las Yucas


Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂

En fuktig aften

En fuktig aften for Boyd, Juliana, Bjørn og Kari

 

Det ble en meget fuktig aften da vi var ute for å spise middag med våre britiske venner Juliana og Boyd. Med en luftfuktighet på 77 % og litt å drikke i tillegg, var vi alle fire ganske så godt utrustet med fuktighet både innvendig og utvendig på slutten av kvelden. Lårene og ryggen satt som limt fast i plaststolene. Vin, øl og te gled med letthet ned gjennom spiserøret og magen skvulpet vellystig i takt med musikken fra den britiske nabobaren.

Varm suppe og sizzling fra velsmakende varmretter bidro også til en fuktig og het aften. Spesielt hyggelig selskap og dampende latter gjorde kvelden komplett.

Jeg kan forøvrig informere om at dersom man bruker hormonplaster mot hetetokter, vil ikke dette fortsette å sitte fast på kroppen under slike omstendigheter, men langsomt løsne og forsvinne nedover magen. Effekten forsvinner også, slik at man har muligheten til å svette enda mer.

Det som for min del er interessant med dette, er at jeg har vært i bedre form når luftfuktigheten har vært så høy. Det er ganske merkelig når de fleste blir mer slappe i høy luftfuktighet. Jeg blir slapp på samme måte, men har likevel hatt mer energi, vært mer utholdende i forhold til hvor mye jeg har orket sosialt og fysisk. Og i tillegg har ME-feberen uteblitt. Dette varte riktignok bare i et par dager, så du skjønner nok at jeg imøteser flere fuktige dager.

Jeg har hørt og lest ulike erfaringer fra andre med ME i forhold til når de føler seg i bedre form. Både med tanke på temperatur og tørt eller fuktig klima. Noen sier at formen er bedre når utetemperaturen ligger på genser- eller jakkevær, men blir dårligere ved for varmt vær. Andre blir i bedre form i når det er godt og varmt, men da varierer det om de er bedre i tørt eller fuktig klima. Sensitivitet ovenfor endringer er uansett en fellesnevner.

Ifølge Wikipedia vil fordampningsevnen til svetten fra huden minke, og kroppen må streve mer for å holde kroppstemperaturen nede når fuktigheten er høy. Når mye blod går til de ytre delene av kroppen for å kvitte seg med varmen, vil mindre blod gå til aktive muskler, hjernen og de indre organene. Fysisk blir man raskere tappet og utmattet, noe som også kan ende med heteslag. Kan noe av dette som skjer i kroppen ved høy luftfuktighet forklare hvorfor jeg følte meg bedre av ME-symptomer? Eller skjedde det bare tilfeldig?

Når det er høy luftfuktighet i Spania, skyldes dette at temperaturer i Middelhavet nærmer seg 30 grader. Noe som fører til større avdamping enn normalt. Varme vinder fra Sahara gjør dessuten at varmen holder seg stabil. Klimaet blir som i subtropiske strøk.

 

Varm suppe

 

Sizzling hot

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂