Fire nye branner og en app

Screenshot fra video vist på Mijas 340-nyhetene

 

Utover ettermiddagen i går var det en markant økning av helikoptere og fly som fløy over leiligheten vår i retning Marbella. Det minnet veldig om slik det var under storbrannen her i nabolaget som startet 15. juli, men er under kontroll nå. Siden det har kommet en ny app angående branner i området, “wildfire watch Andalucia”, fulgte vi med på utvikingen av den neste brannen, som heldigvis ble slukket ganske raskt.

I går gikk vi inn på denne appen for å sjekke om det kunne være ny brann på gang. Joda, hele fire nye branner, faktisk. Den andre, som ble relativt raskt slukket, hadde blusset opp igjen, og forøvrig kunne vi se hele tre nye branner i området rundt Marbella. Disse er lenger unna oss, men fortsatt skremmende. Ikke fordi vi er i faresonen, men fordi det er farlig for de som bor og oppholder seg i dette området og ettersom det lett kan dukke opp flere branner.

 

Slukkingsarbeid. Screenshot fra video vist på Mijas 340-nyhetene.
Slukkingsarbeid med helikopter. Screenshot fra video vist på Mijas 340-nyhetene.
Brann. Screenshot fra Mijas Comunicacion.

 

Jeg sa til Bjørn at jeg synes det er skummelt å ha en diger golfbane på den andre siden av gata nå når det er så varmt og tørt. Der er det mye gress. Men han mente at gresset der er grønt og veldig kort, sånn at jeg kunne slappe av med slike tanker. Da får jeg slå meg  til ro med at gresset faktisk er grønnere på den andre siden.

Jeg våknet i natt og begynte å tenke på brannene som pågår ikke langt unna. Måtte da innom appen “wildfire watch Andalucia” for å se hvordan utviklingen var, og ble beroliget av at den ene var slukket og de tre andre stabilisert eller under kontroll. Under følger tre screenshot fra appen.

 

 

Her ser du en screenshot fra generell informasjon om brannen i Mijas (La Cala de Mijas). Man kan gå inn på hver enkelt brann for å sjekke status, hvor mange bakkemannskaper, fly og helikopter som er i sving til enhver tid, og dessuten kommentarer og bilder fra både private og fra offisielt hold. På kartet ser man hvor brannen herjer. Denne brannen var stabilisert halv ti i går kveld. Fra 11.08 i dag står den listet som “under kontroll”, men fortsatt er 90 brannfolk på stedet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange legger inn kommentarer, informasjon og spørsmål i forbindelse med brannene. Man kan velge om man vil se alle meldinger, eller bare de offisielle, og om man vil se bilder eller ikke. Supert redskap for alle som vil følge med på utviklingen av brannene, både private og brannmannskaper. Det ser ut som det også er mulig å melde inn branner, men da står de listet som ubekreftet før den blir bekreftet. 

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂

8 kommentarer
  1. Great they are managing to get fires under control quickly but I’m m sure it is stressful wondering when and where the next one is going to start. Any sign yet of temperatures coming down? Everything will be so dry now too, where is the rain when you need it 😄

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg