Den beste hevnen er…

Den beste hevnen
er å ikke ta hevn,
å ikke være som dem.
Gå videre!
Vis at du fortsatt er rolig,
har selvkontroll.
Smil og vær glad.
Ikke la andre bestemme
hva du skal føle og gjøre.

 

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Ja, det blir bloggtreff i Trondheim!

Vårtreff i Trondheim

Ja, det blir bloggtreff til våren! 😊 Interessen for et bloggtreff i Trondheim denne våren har vært stor, og det betyr at “vårens happening” går av stabelen som planlagt. Det er fantabulastisk at så mange allerede sier at de har lyst til å bli med på treffet. Juhu! Hurra! Yes! Men kanskje venter vi med trommevirvel til alt er klart? 

Programmet i gårsdagens blogginnlegg er bare et forslag, og det kan justeres. Noen har kommet med gode forslag, og jeg noterer alle idéer. Jeg satser på at endelig program kan spikres når vi nærmer oss bloggtreffhelga. Jeg ser allerede at noe kan endres, men avventer for å høre flere forslag fra dere som vil bli med. 

Og apropos helg for bloggtreffet… Jeg tror at det kan være praktisk å ganske snart bestemme hvilken helg dette blir. Muligens allerede i slutten av denne uka. Erfaringsmessig skjer det mye på våren, spesielt i siste halvdel av mai og senere i juni med sommeravslutninger og andre trivelige selskaper og treff. Sett gjerne av de to første helgene i juni, så skal jeg komme tilbake til hvilken helg det blir!

Jeg kan godt sjekke med noen aktuelle hoteller om de gir rabatt for gruppa vår. I så fall ber jeg dem om å reservere et visst antall rom, og så blir det opp til hver av dere å booke disse reserverte rommene. Kommer tilbake til dette. Ellers er det fritt frem for å innlosjere seg privat. 

Du leste kanskje blogginnlegget mitt om treffet i går? Hvis ikke, finner du det her: Bloggtreff i Trondheim til våren?

😊

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

 

Bloggtreff i Trondheim til våren?

Kari i Ilsvikøra

Hei og hopp! Jeg har lyst til å dra i gang et bloggtreff i Trondheim til våren. Er det interesse for dette? Ei helg i mai eller juni? Jeg ser for meg et treff der alle vi som blogger og andre som er interessert i blogg, kan møtes og ha det koselig, morsomt og hyggelig sammen. Samtidig får dere mulighten til å se og oppleve den flotte byen jeg bor i! I tillegg til å ha det utenomjordisk flott, kan vi kanskje også utveksle noen bloggertips underveis.

Hva tror du? Er det en god idé? Lyst til å være med? Jeg kan gjerne være primus motor, men ønsker at flere kommer med innspill, forslag og synspunkter. For å gi dere en idé om hvordan dette kan bli, har jeg  foreslått et foreløpig program for lørdag og søndag. Mange synes kanskje at det blir nok med to bloggdager? Ellers er det selvsagt fritt frem for å forlenge Trondheimsturen til flere dager! Det må være åpent for at noen vil være med på bare litt av “programmet” mens andre vil være med på alt, eller gå egne veier innimellom. Jeg er usikker på om jeg klarer å være med på alt selv, siden energinivået varierer.

 • Program for lørdag:
  Kl. 12: Møtes på kafe/restaurant i Trondheim sentrum. Ni Muser? Jordbærpikene?
  Kl. 15: Byvandring og rusletur på Bakklandet? Eller rusletur i Ilsvikøra og strandtur?
  Kl. 20: Møtes på en restaurant for et godt måltid. Frati? Tag Restaurant & Bar?
  Kl: 23: Pubrunde for de sprekeste
 • Program for søndag:
  Kl. 12: Møtes på kafé/restaurant på Solsiden. Café Bare Blåbær? Dromedar Kaffebar?
  Kl. 14: Vandring og photo shoot på Sverresborg Folkemuseum. Eller Svartlamon.
  Kl. 19: Møtes på en restaurant. Olivia Solsiden? Graffi Grill og Bar Solsiden?
Bryggerekka med Gamle Bybro i bakgrunnen
Vår på Bakklandet

Er det greiest å organisere overnatting enkeltvis? Eller er det ønskelig og praktisk at vi installerer oss på felles hotell? Jeg har bil tilgjengelig, og det vil kanskje være flere som kjører, slik at vi lett kan forflytte oss. Ellers fins det busser, trikk, el-sykler og drosjer.

Du er velkommen til å lage ditt eget blogginnlegg om bloggtreff i Trondheim! Om du vil, kan du gjerne linke til dette innlegget. Kanskje er det greit at vi setter en frist rundt påsketider for å bli enige om ei helg? Etter hvert kan vi evt. opprette ei gruppe på Messenger for de som vil være med, når det nærmer seg. For øvrig er det bare å fyre løs med kommentarer, forslag og spørsmål i kommentarfeltet på dette blogginnlegget, eller direkte til meg på Messenger! Oppfølgingsinnlegg i bloggen vil komme når jeg/dere vet mer.

Håper mange vil og får det til! Kanskje blir dette “vårens happening”? 😀 

Vår i Trondheim

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Hurra, det blir bryllup i Irland!

Invitasjonen

Hurra, det blir bryllup! I Irland! Dattera til min gode, irske venninne skal gifte seg, og Bjørn og jeg er invitert. Vi har visst om bryllupet i noen uker, og flybilletter er bestilt for lenge siden. I dag kom den offisielle invitasjonen i posten. Gjett om vi gleder oss! Både til bryllupet, festen og irsk folkeliv, og mest av alt til å være sammen med herlige, koselige, hyggelige, trivelige, rause, sprelske, lystige og muntre folk! 

Dette bryllupet skal foregå på den irske landsbygda. Selve vielsen vil bli holdt i ei av Irlands gamle kirker, mens bryllupsfesten blir i et flott og fasinerende hotell ved en idyllisk innsjø. Denne bygningen ble bygd i 1759, så her vil jeg tro det gjemmer seg mye historie i veggene. Forhåpentligvis må vi ikke dele rom med noen brysomme spøkelser! I så fall får vi be dem om å finne seg et annet rom.

Når vi skal på tur til Irland, blir nok det nye leketøyet mitt kjekt å ha, både før, underveis og etterpå. Slik at jeg har hjelp til å passe på at jeg har mest mulig energi til å være med på alt, men også for å fordele og prioritere. Om du ikke fikk med deg blogginnlegget om det nye leketøyet i går, kan du lese det her: Mitt nye leketøy.

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Mitt nye leketøy

Min nye smartklokke

Mitt nye leketøy kommer kanskje til å bli et nyttig verktøy, bare jeg lærer meg funksjonene og hvordan jeg kan bruke dem. Leketøyet er en bursdagsgave fra samboeren min. Han hadde nok ikke regnet med at jeg tidvis kunne komme til å bli mer opptatt av leketøyet enn av han, men slik må det bli i innlæringsfasen. Dessuten synes han den er ganske spennende selv også, leser på nett og videreformidler til meg hvordan jeg kan bruke klokka. 😊

Mange anskaffer seg slike smartklokker med den hensikt å bli mer aktive, sprekere, sunnere, loggføre søvnmønster, sjekke puls og treningsutbytte, gå mange nok skritt i løpet av dagen, mm. Jeg ønsket meg denne vivosmartklokka for å klare å gjøre minst mulig. For å unngå å få de store nedturene med utmattelse, feber, hodepine osv. som gjør at jeg blir sengeliggende og husbunden i lange perioder.

Jeg har hatt ME i mange år. De første månedene i alvorlig grad, og har deretter variert mellom moderat og mild grad. Dagsformen er veldig avhengig av hvor mye eller lite aktiv jeg er, hvor mye hvile jeg legger inn, og faktorer som jeg ikke skjønner eller klarer å kontrollere. Jeg har et håp om at klokka kan være et verktøy for å regulere aktivitet ved at jeg kan lese av målinger for å se hvordan det ligger an i kroppsmaskineriet mitt.

onsdag denne uka kom jeg meg endelig på tai chi-trening igjen, etter nesten sju ukers pause. Jeg hadde gjort minst mulig dagen før og samme dag, for å lade. Klokka kom på handa et par dager tidligere, og jeg hadde lest av tall og prøvd å skjønne litt av finessene. Var veldig spent på hvordan treningsøkta kom til å gi utslag på de ulike målingene. Det  overrasket meg at jeg ikke brukte så mye mer “Body Battery” på tai chi enn jeg hadde brukt på en dusj inkludert hårvask samme dag. Klokka indikerte 10 poeng forbruk på dusjen og 13 poeng på tai chi. – Av antall poeng man starter med ved dagens begynnelse.

For det første skjønner jeg bedre at jeg føler meg sliten og må gå og legge meg etter en dusj, og for det andre er det et bevis på at tai chi er en aktivitet som ikke er veldig fysisk krevende. Imidlertid kan tai chi være mentalt krevende i tillegg. Videre la jeg merke til at det mht “stress” på klokka stod indikert “kan ikke måles” under tida jeg var på tai chi, mens det før og etter stod “middels” eller “hvile” for måling av “stress”. Jeg aner ikke hva dette betyr. Annet enn at det hverken var stress eller hvile… 

Dagen etter, altså torsdag var “Body Battery” nede i 34 (av 100). Da jeg la meg med bare 10, hadde jeg fått flere beskjeder på klokka utover kvelden om at jeg måtte hvile. Jeg sov og halvsov i 11,5 timer, og regnet da med at “Body Battery” var tilnærmet fulladet da jeg våknet, dvs. 100 poeng. Men den gang ei. Klokka viste bare 34 da jeg våknet på torsdag. Det er ikke mye å gå på i løpet av en lang dag, og jeg fikk da også strenge beskjeder på klokka om at jeg måtte hvile mye, for å lade Body Battary igjen. Søvnen hadde dessuten vært “dårlig” ifølge klokka. Selv da jeg satte meg for å skrive på pc-en fikk jeg påminnelser om at jeg måtte hvile. Kanskje det viser seg at dette er en skikkelig intelligent klokke som vil meg vel?

Klokka ga meg stadige beskjeder som “draining” og “take a break” når jeg gjorde den minste lille ting, som å gå på do eller lage meg en kopp te. Den vet nok ikke HVA jeg gjør, tar ikke hensyn til om gjøremål er viktig eller ikke, så noe må jeg nok vurdere selv. 😀

Jeg mistet 2 poeng på Body Battery allerede før jeg stod opp i dag (fredag), bare på å drikke te på senga mens jeg scrollet på mobilen. Etter en dusj og ti minutters skriving på pc-en, hadde jeg mistet i alt 10 av de 52 poengene jeg våknet med. Da hadde jeg fått 9 timers søvn på natta, som fikk karakteren “ok” på klokka. Med meldingen “Body Battery-verdien din økte med 44 poeng mens du sov. Hvis du kan, prøv å finne tid til å slappe av i dag for å hindre at energinivået tappes helt.” fra klokka i dag tidlig, har jeg nok fortsatt lite å gå på.

Det er mange flere funksjoner på det nye leketøyet mitt enn Body Battery, men jeg velger å ha fokus på dette nå i starten. Allerede etter å ha vært våken i fire timer, og ha gjort minst mulig her hjemme i dag, er Body Battery nede på 25 poeng. Det sier vel noe om hvor lite aktivitet jeg tåler før kroppen tappes for energi. Her må det lades!

Har du smartklokke? I så fall tar jeg gjerne imot råd og tips ut fra dine erfaringer!

Bare 7 av 100 poeng/energi igjen ved leggetid i går
Kroppn har ladet til 52 poeng i løpet av 10 timers søvn

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Verden har kommet inn i stua

Verden inn i stua

Endelig klarte vi å bestemme oss for hva vi skulle ha på den tomme, hvite veggen over sofaen. Etter å ha bodd i denne leiligheten i ganske nøyaktig to år, er vi i mål. Verden har kommet inn i stua, med dette såkalte “lyddempende” bildet på canvas som du ser i dette innlegget.

Jeg tenkte først at jeg ville ha noe fargerikt og friskt på denne veggen, for å sprite opp og fyre opp med glade farger. Etter å tenkt vel og lenge (to år!) og vurdert ulike bilder, malerier og farger, ble det altså mørke, litt varme fargenyanser i stedet. Det passer godt siden jeg mesteparten av tiden ønsker meg en rolig stemning hvor jeg kan slappe av og hvile.

Straks jeg så bildet med verdenskartet, kjente jeg at jeg likte det. Det blir på en måte symbolsk med dette bildet på veggen. Når jeg pga. ME mesteparten av tiden er husbunden og ikke kan dra ut i verden for å oppleve og gjøre alt jeg gjorde tidligere, blir det et uttrykk for å bringe verden inn på stua. Jeg må også ta med at Bjørn var enig i at dette bildet kunne passe, og det er ingen selvfølge siden vi har litt forskjellig smak.

Bjørn henger opp bildet
Slik ble stua med bildet på veggen

Vi har hatt et annet bilde hengende på denne veggen en god stund, som et foreløpig forsøk på å unngå ekko i stua. Og det fargerike maleriet som jeg opprinnelig hadde planlagt å henge på veggen over sofaen, har havnet rundt hjørnet, ut mot gangen. Du kan lese om dette flotte maleriet og starten på planene for denne veggen i dette innlegget: Christinas maleri. Nå mangler det bare å få malt veggen i en litt varmere farge. Muligens “washed linen”, etter forslag fra Christina. Det blir et prosjekt en annen gang.

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

 

Dagens tekst kan være nyttig

Over brua til Dovregubbens Hall (Foto: Kari)

Hver morgen får jeg en mail med dagens tekst fra Enneagrammet. Dette er en liten tekst som er spesialtilpasset min personlighetstype. Jeg gikk kurs for å lære om Ennagrammet for et noen år siden, lærte om de ni personlighetstypene, hva som kjennetegner dem, og hvordan dette kan være nyttig. Men med tiden har mye av lærdommen gått i glemmeboken. Disse små daglige tekstene leser jeg imidlertid fortsatt. Noen ganger skjønner jeg dem ikke helt, eller jeg velger dem bort fordi jeg ikke orker å tenke på innholdet. I dag fikk jeg denne du ser i avsnittet under, og det har resultert i at jeg stadig tenker på akkurat det jeg gjør i øyeblikket, her og nå, hvordan jeg gjør ting, ofte i minste detalj. Det er både nyttig og unyttig, etter som… Men også en øvelse i å være i øyeblikket!

EnneaThought®for the day: Ponder this universal teaching: When we are able to notice what we are doing now, to experience our current state completely and without judgment, the old patterns will begin to fall away. (The Wisdom of the Enneagram, 37)
Teaching:The mechanism of the personality is set in motion by what we call the Basic Fear of the type. The Basic Fear arises because of the inevitable loss of contact with our Essential natures in early childhood.

Å observere det som skjer akkurat NÅ, kan bevisstgjøre og gjøre oss oppmerksomme på små detaljer som vi ikke legger merke til ellers. Kanskje også noe vi ikke visste vi har for vane å gjøre. Vaner kan være gode, og gjøre at ting går av seg selv, uten at vi må anstrenge oss. Men vaner kan bli til uvaner også. I dag har jeg flere ganger i minuttet – gjennom hele dagen – både prøvd og øvd på å bli kvitt uvanen med å stramme kjeven og presse tunga opp mot ganen. Jeg gjør det hele tiden, spenner kjeven helt unødvendig, har gjort det i mange år. Selv når jeg ligger og slapper av. Når jeg tar meg selv i å gjøre det, slipper jeg ned tunga og slapper av i kjeven. Men det går ikke mange sekundene før tunga ligger klistret oppi ganen igjen. Det hadde nok vært mer effektivt å satt på strøm på kjeven min hver gang jeg gjør det, slik de gjør med dyr som skal dresseres og avlære uønsket adferd. Du synes du ser meg sitte her i sofaen og skrive mens jeg hopper opp i eksentriske sprell med jevne mellomrom?

Jeg synes det er spennende og interessant å observere andre mennesker, men det kan sannelig være interessant å observere seg selv også. Mens man gjør små ting helt ned på mikronivå. Å observere hvordan man holder hånda, bruker fingrene, flytter på beina, plasserer hodet mens man lager seg frokost, kan bli en hel vitenskap. Og kanskje kan observasjonene føre til at man ser at man burde endre på noe. Jeg merket bl.a. at jeg flyttet fokus fra agurken og eggene til handa, fingrene, sittestillingen. Er det mest praktisk og energibespareende å løfte kanna med tre fingre på hanken eller alle fingrene på hanken? Ganske interessant, eller kanskje ikke?

Du tror kanskje at jeg er i ferd med å “tørne tulling”, bare pga. dagens tekst? Studerer og analyserer meningsløse småting… Neida, ikke enda. Jeg har imidlertid erfart at det kan være nyttig å flytte fokus fra hva jeg gjør til hvordan jeg gjør ting. Kanskje kan innlærte mønstre avlæres, slik at man kan endre på hvordan man holder gaffelen og hvordan kroppsholdningen er når man sitter og spiser, dersom det er hensiktsmessig. Hva tenker du om dette? Er jeg helt på vidda? Aktuelt for deg å gjøre et slikt eksperiment?

“Helt på vidda” (Dovrefjell) Foto: Kari

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

 

Pillarguri fra Otta

Pillarguri en kald ettermiddag i januar

Pillarguri tar imot deg når du kommer til Otta. Om du holder øynene åpne, ser du henne og luren trone øverst på skiltet som ønsker deg velkommen. Det befinner seg en statue av denne kjente karakteren fra Otta rett ved jernbanestasjonen, en kafé har fått navnet Pillarguri Cafe, og hun er til og med avbildet på våpenskjoldet for Sel kommune hvor Otta befinner seg.

Pillarguri, eller Prillar-Gudrid, er en velkjent karakter fra Otta i Gudbrandsdalen. Hun er egentlig en sagnfigur, siden det ikke fins noen dokumentasjon på at hun levde, men lokalhistorikere anerkjenner henne som en reell person. Prillarguri er kjent fra “skotteslaget” ved Kringen i Otta i år 1612. Ifølge historien var 300 skotske leiesoldater på vei gjennom dalen for å delta i Kalmarkrigen i Sverige. Pillarguris oppgave var å stå på en høyde og gi den norske bondehæren beskjed når hun så dem ved å blåse i en lur (prillehorn), slik at de kunne starte angrepet på skottene. Det er denne høyden (852 moh.) som kalles Pillarguritoppen.

Om du vil lese mer om slaget ved Kringen, finner du det bl.a. HER.

Jeg har vært på Otta flere ganger, men enda ikke vært oppe på Pillarguri-toppen. På den nylige turen dit, var det for kaldt og dessuten mye snø. Men på en solrik tur på våren eller høsten, og med bil nesten helt opp til utsiktsstedet, skal det være gjennomførbart! Jeg gleder meg til å få hilse på Pillarguri, eller i alle fall støtta som er reist til ære for henne der oppe. Utsikten derfra skal dessuten være imponerende, både mot Rondane og Otta. 

Pillarguri, ved Otta Skysstasjon

Når man kommer kjørende langs hovedveien og ankommer Otta, står altså Pillarguri der og ønsker alle velkommen til Otta, byen ved Rondane. På bildet under ser du skiltet med Pillarguri og luren hennes, knipset i forbifarten i går. Har du vært på Pillarguritoppen? Eller på Otta?

Otta, byen ved Rondane, en kald januardag

 

Her er flere blogginnlegg fra Otta-turen: 

Blir du med og hilser på Dovregubben? 
Bursdag på Otta
Dovredans

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Dovredans

Superkule Frodith har utfordret til å vinterdanse, og hva passet vel bedre da enn å ta en dans på Dovrefjell! Siden vi likevel skulle kjøre fra Otta til Trondheim i dag, passet det jo fint med en luftetur og en svingom på fjellet i ganske mange minusgrader. Her kommer min Dovredans! 😊

Du finner link til Frodiths utfordring HER.

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Bursdag på Otta

Otta – byen ved Rondane

Vi har vært på Otta i noen dager. Det har vært triste stunder, fine stunder og morsomme stunder. Siden jeg tilfeldigvis har bursdag i dag, bestemte himmelen seg for å gi meg et skikkelig fargerikt og flott skue på ettermiddagen. Bildene er tatt fra terrassen hjemme hos min svoger. Ingen filter er brukt, det er ganske enkelt mobilkameraet som har fanget opp disse flotte fargene.

Utsikt mot Otta
Otta i ettermiddagslys en kald januardag
Vinter på Otta

Ellers har jeg fått mye av det jeg liker aller best, sjokolade og te! Nå nettopp fikk jeg en tropp bursdagssyngende, kule mennesker inn på senga accompagnert av Eminem, som leverte en koselig bursdagsgave til meg. Ellers har det strømmet inn mange bursdagshilninger via mobilen, som jeg enda ikke har rukket å svare på. Og i kveld blir det god mat og trivsel.

Overraskende bursdagsgave
Herlige tekrus

Det faktum at vi våknet til 24 minusgrader, og at spyttet nesten fryser til is før det når bakken utendørs, legger ingen demper på god stemning innendørs. Her er det godt og varmt, og livet smiler 😍

Ha en fin kveld! 😊

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)