Mus på stua til nyttår

Vi har fått inn to nye mus på stua til nyttår. Heldigvis ikke av det slaget som spiser og forsyner seg av maten i huset eller løper omkring på gulv og gnager på møbler. Neida, disse to har jeg kjøpt nå i romjula fordi jeg synes de var så fine. Det er julemus, og de er invitert inn for å holde de andre julemusene og nissene med selskap.

På bildet ser du at de passer på en julekurv med tre hyacinther. De tre rosa blomstene trengte litt hjelp til å holde seg oppreist, og da var musene straks på pletten. Musene får imidlertid en kort sesong her i leiligheten vår i år, siden vi er ganske raske med å rydde bort juletre og julepynt straks vi har fått spist oss inn i det nye året. Min kjære samboer er godt i gang med nyttårsmiddagen for oss to. Det blir pinnekjøtt i år som i fjor. Vi gleder oss og er spente på hva det ny året har å by på. Hva vil vi få? Hva vil vi miste? Noe vil forandres, mens noe blir som før.

Ønsker dere alle et riktig Godt Nytt År! Jeg overfører herved mange gode dager, fred, lykke, og mye glede til din konto 2023! Ta vare på deg selv og de du har rundt deg! Håper du får mange fine stunder og opplevelser i det nye året!

 

Et lite tilbakeblikk til nyttårsaften for ett år siden: Feiring av nyttårsaften i Spania

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på 
Instagram (story)

Dette er barna mine

Barna mine, 17. mai år 2000

Det aller beste med denne jula, er at jeg har fått kvalitetstid med barna mine. På bildene ser du seks flotte ungdommer, og dette er altså barna mine. Alle er født på 90-tallet og er nå i 20-årene. To av dem er mine egne, de fire andre er tantebarna mine. 

Prinsesser og prinser 1. juledag år 1999

Jeg har en idé om at jeg har lyst til å gjenskape et av de tidlige søskenbarnbildene av denne gjengen. Til en oppdatert versjon anno 2023. Jeg foreslo det for søskenbarngjengen, og de syntes det hørtes ut som en morsom idé. Jeg tenker at det kan være skikkelig kult om de kan plassere seg i en omtrentlig samme situasjon, med klær som ligner på de klærne de hadde på som småtisser, og sittende i samme stillinger som den gang da. Kanskje til og med prøve å gjenskape de samme ansiktsuttrykkene som de hadde på det gamle bildet. Det er mulig vi får vi det til i sommer, på et tidspunkt at alle er hjemme og tilgjengelige. 😀

Prinsesser og prinser 1. juledag år 2022

Det ene tantebarnet mitt har blitt mor, og det betyr at jeg har fått mitt første tantebarn. Den lille fikk selvsagt mye oppmerksomhet i årets juleselskap. Det ligger an til at en ny generasjon vil ta over styringen av familiebegivenhetene fremover, og det er jo akkurat slik det skal være. På bildet under ser du ei stolt “Mimmi” med sitt første oldebarn og omringet at sine barnebarn.  

Seks søskenbarn, og ei oldemor med sitt første oldebarn

I tillegg til disse seks finingene mine på bildene, har jeg også fem tantebarn ca 35 mil nord for Trondheim. Til sammen kan det hende det blir ganske mange gammeltantebarn på meg etter hvert. Mest stas blir det om mine døtre får barn og jeg blir mormor. Det blir hvis det blir, og når det blir. 🙂

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på 
Instagram (story)

Trekning av vinnere!

I dag skulle jeg trekke en vinner blant de som har skrevet i kommentarfeltet på forrige innlegg om hvilke rampenissehistorier de liker best. Her er innlegget: Utfordring: Stem på den beste historien og vinn premie. Som du ser i kommentarene i dette innlegget, var det både bloggere og ikke-bloggere som deltok. Det kom inn mange forslag, og jeg fikk lyst til å trekke mer enn bare én vinner. Derfor ble det fire vinnere i stedet for bare den ene, én hovedpremie og i tillegg tre ekstrapremier! 🙂

På bildet under ser du hvem som sendte inn sine forslag til hvilke rampenissehistorier de synes er best. Noen kommenterte dessuten uten å foreslå historier. Én kommentar kom dessverre for sent til å delta i utfordringen, men alle forslag og bidrag er uansett nyttige for meg om det blir slik at jeg bruker historiene til noe ved en annen anledning. Hverdagsmagi hadde forresten et interessant forslag, som jeg må tenke litt på. 

Vinner av hovedgevinsten ble Margrethe i Utifriluft. Vinnere av de tre ekstrapremiene ble Randi i Morsmiddag, Elin i Strikkekjerring og Tutta Rampesøster. Gratulerer! Send meg postadressene deres til [email protected], evt. på Messenger, så kommer det pakke i posten! 😀

Tusen takk til alle som har kommentert og stemt på hvilke av årets rampenisseinnlegg her i bloggen dere liker best! Rampenissenes juletoalett ser ut til å være mest populært. Ellers har Rampenissene er våkne, Hvem sitt hår har rampenissene klipt, Rampenissene har fått ME og Rampenissene utredes for ME blitt nevnt mer enn én gang.  

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på 
Instagram (story)

Utfordring: Stem på den beste historien og vinn premie!

Rampenissetvillinger

Vil du være med på en liten utfordring? Mange av dere har fått med dere årets produksjon av rampenissehistorier her i bloggen. Det har vært morsomt å få være barnslig og kreativ sammen med disse to rampenissene, og artig med alle kommentarer og tilbakemeldinger på de små historiene. Når fantasien har sviktet, har jeg hentet ny inspirasjon hos dere som leser og gir tilbakemeldinger.

Noen har foreslått at jeg burde lage ei bok med rampenissehistoriene fra 2022. Med litt tilpassing og noen omskrivinger, kan sikkert det vært mulig. Noen har tatt kontakt for å få bruke bilder og låne historier, men foreløpig foreligger det ingen bokutgivelse, eller plan om det. Uansett kunne det vært artig å få høre hvilke historier dere som er innom bloggen og leser, synes er best.

Hvilken/hvilke historier liker du? Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet her i bloggen. Under har jeg ramset opp alle rampenisseinnleggene jeg har skrevet i løpet av adventstida, og markert dem med linker, slik at du kan gå inn på de enkelte historiene og lese om du vil. Om du ikke har lest noen tidligere, har du en stor jobb foran deg nå i romjula, hihi! Vel, i virkeligheten tar det bare et par minutter å lese et innlegg. 😉 

Fristen for å bli med på trekning av premie er 28. desember klokka 23.00. Navnene på alle som har kommentert, blir skrevet på lapper og deretter lagt i en julekakeboks. Av disse blir én person trukket ut til å få en premie. Dette er ikke en konkurranse, siden ingen “svar” er feil eller riktig. Alle som skriver en kommentar i dette blogginnlegget, er med i trekningen av en premie, som blir sendt i posten! Jeg er nysgjerrig på hva du tenker og mener, og kanskje kan dette også bli nyttig for meg å vite med tanke på en evt. bok en gang i fremtiden.

Her er rampenisseinnleggene:

Rampenissene er våkne   (26.11.)

Rampenissene skrudde lysene av og på   (27.11.)

Rampenissene har vippset   (01.12.)

Rampenissenes skumrampenissebad   (02.12.)

Smoothiemix til spurveparet fra rampenissene   (03.12.)

Rampenissene kjører bob   (04.12.)

Julelandsbyen invadert av rampnisser   (05.12.)

Hvem sitt hår har rampenissene klipt?   (06.12.)

Rampenisser på julebord (07.12.)

Rampenissenes morgenkonsert   (08.12.)

Rampnissenes akesko   (09.12.)

Rampnissene har stukket av!   (09.12.)

Rampenissene lager juleaquavit   (10.12.)

Rampenissene i en isblokk   (11.12.)

Oppvaskmaskina okkupert av rampenissene   (12.12.)

Nissetog   (13.12.)

Rampenisser tar jobb som elektrikere   (14.12,)

Rampenissene har fått ME   (15.12.)

Rampenissene utredes for ME   (16.12.)

Rampenissenes juletoalett   (17.12.)

Dobling av rampenisser   (18.12.)

Rampenissene har tatt jobben   (19.12.)

Nissesteik i ovnen   (20.12.)

Rampenissene som stjernegutter   (21.12.)

Nissenes og rampedamenes vidosamtale   (22.12.)

Rampenissene fanger julemus   (23.12.)

Rampenissene klarte ikke å holde seg   (24.12.)

 

Rampenissesøskenbarn

 

(Dette innlegget er tidligere publisert 26. og 27. desember.)

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på 
Instagram (story)

God jul i stua!

God jul i stua
– for det er vel der du er akkurat nå?

Det ble jul i år også! Vi fikk vaska litt, pyntet stua med juletre, lys og nisser, og ganske mange nisser ellers også. For første gang på flere år har jeg dessuten bakt. Det ble gløggostekake og kransekakepinnser etter oppskrifter fra Strikkekjerring og juleis etter oppskrift fra Nathless. Men det aller viktigste er at jeg har jentene mine her hos meg. De er voksne nå, men er fortsatt annethvert år hos meg og hos faren. Sønnen til samboeren min feirer også med oss i år, så vi er en fin gjeng. I tillegg har vi en julekatt på juleferie her i noen dager.

Det dekkes på til lille julaften

Jula startet i går kveld. Tradisjonen tro med gløgg, makaronisalat, kaker og masse annet godt. Tidligere år har jeg alltid invitert storfamilien denne dagen, og vi har vært 12 – 18 til bords. Nå er imidlertid forutsetningene annerledes, med både mindre energi og mindre plass, men med seks til bords var det minst like koselig! 

Julestrømpen til bonussønnen bevoktes av en tiger
Nissen hadde fylt opp julestrømpene til døtrene mine også

Nå gleder jeg meg til resten av jula, trivsel og kos med de nærmeste, masse godt å spise, og enda mer hygge! ❤️

Ønsker alle dem jeg kjenner, nære og fjerne, og alle dem jeg ikke kjenner, ei riktig god jul! 😊🧑‍🎄🎄

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på 
Instagram (story)

Rampenissene klarte ikke å holde seg

Rampenissene klarte ikke å holde seg. Da jeg ruslet inn på kjøkkenet for å lage meg en kopp te, lå de langflate og skrapet på flaxloddet jeg hadde fått i posten fra Bunny. Så utrolig frekt! De hadde nok tenkt å stikke av med premiepotten også, dersom det hadde blitt noen gevinst.

Jeg hadde en plan om å vente til julaften med å skrape, i tilfelle julemagien kunne hjelpe til å trylle frem en premie på loddet. Men rampenissene snøt meg for den spenningen, gitt. De var nesten ferdige med å skrape da jeg tok dem på fersken. Jeg fikk imidlertid sjarmøretappen i det jeg fikk skrape av det aller siste på loddet. Dessverre ble det ingen premie. Det er garantert rampenissenes skyld.

Men siden det er julaften i dag, er nok dette deres siste rampestrek for i år. De skal få reise tilbake til skuffen i boden i løpet av dagen, der de lå i dvale frem til adventstiden startet i år. Nå venter atter den lange dvalen. De har utført sine krøll og sprell med stor omhu og dyktighet. Det har vært mye moro, men også arbeidssomt, så nå skal det bli godt å få fri fra dem. Kanskje er du også glad for å slippe å bli trakassert med flere rampenisseinnlegg herfra nå? 😀

Men jeg håper at du har likt de små historiene om Alfie og Buddy. Det har blitt en ny rampestrek for hver dag i desember her i bloggen. Om et par dager vil jeg legge ut et innlegg med en oppramsing av årets rampenissehistorier med linker. Du kan få stemme på hvilken historie du likte best. Jeg trekker ut en vinner av de som stemmer, og en pakke sendes i posten til vinneren. 

God jul fra rampenissene! 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på 
Instagram (story)

Rampenissene fanger julemus

Det er ingen tvil om at rampenissene fikk noen nye idéer da de var på besøk hos rampenissesøskenbarna sine på Otta forrige helg. Der gikk de fire sammen om å binde fast ei nissejente som var satt til å passe på vedkurven i gangen. Det så ut som de hadde det fryktelig morsomt. Nå har de fanget og bundet fast to julemus her hjemme. Og satt seg selv til å bevokte fangene sine.

Jeg lurer på om det fins flere mus her i leiligheten, eller i nabolaget forøvrig. Slike husmus trekker jo gjerne innomhus når det blir kaldt ute, slik som nå. I så fall finner nok rampenissene disse også, og putter dem inn i musefengslet sammen med de to første julemusene. Jeg frykter at rampenissene planlegger å ta med seg julemusene når du skal over i den lange dvalen… I så fall håper jeg alle musene blir utstyrt med dvaletryllestøv, for vi vil ikke ha mus løpende omkring her. Noen av dere er sikkert kjent med at mus også kan finne på mange rampestreker. 

Her er innlegget fra besøket på Otta: Dobling av rampenisser

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på 
Instagram (story)

Nissenes og rampedamenes videosamtale

Rampenissenes videosamtale med de rampete nissene

I går hadde rampenissene mine en date. De hadde avtale om å møte de rampete nissene til Heidi i en videosamtale i Messenger. Firerbanden til Heidisverden består av Kosenissen, Snublenissen, Hengenissen og Sjefsnissen. Disse fire har egentlig hatt hviledager siden 17. desember, men rampenissene mine hadde lyst til å møte dem før de snart går inn i den lange vinterdvalen sin. Det medførte at rampedamene, altså Heidi og jeg, måtte samle troppene.

De rampete nissene til Heidi hadde klynget seg sammen foran snømannen og et lite juletre i huset sitt i Gjengstøa. Rampnissene fra Ranheim hadde funnet seg en staselig benk å sitte på. Det begynner å bli sent i sesongen for nisser, jula nærmer seg med stormskritt, og litt støtte til rumpene var ingen imot. Firerbanden fant da støtte i snømannen, mine to på den lille trekista.

Alle nissene var spente og ivrige da de fikk se hverandre på skjermen. De hadde jo hørt mye om hverandre fra de to bloggrampedamene, og sånn sett kjente de hverandre godt. Nissepraten gikk i nissefart, på nissespråk, og selvsagt med nissebevegelser hit og dit! Da jeg ved en anledning prøvde å ta bort rampenissene for å få et par ord med Heidi, fikk jeg meg en rampenissefik. Rampenissene ville ikke ha noe av at jeg brukte av den dyrebare tiden deres med de rampete nissene fra Gjengstøa.

Etter den hyggelige videosamtalen i går, ser jeg i innlegget På tide med en tur at firerbanden både har vært ute på glattisen og klatret i trær og hygget seg sammen med fuglene. Det skulle vel tyde på at den lille vinterdepresjonen deres er overstått, og kanskje holder de ut lenge nok til å lage litt ablegøyer og rot for Heidi nå i innspurten på julestria.

Jeg aner ikke hva mine rampenisser har fyrt opp de rampete nissene til Heidi med, men det hadde jo vært kult å forstå nissespråk. Kanskje burde jeg ta et kurs. Da kunne jeg bli innlemmet i noen av deres hemmeligheter og i tillegg vært litt i forkant når rampenissestreker planlegges. Eller, nei, forresten, det ville nok ikke blitt så spennende i hverdagen da! 🤗

Alfie og Buddy gir meg en på trynet

Bildene som du får servert i dette blogginnlegget, er faktisk de “beste” bildene fra videosamtalen. Både Heidi og jeg har litt å lære om å ta bilder av både nisser og oss selv i bevegelse. De morsomste bildene beholder jeg for meg selv, men det siste bildet i dette innlegget får du som en smakebit. Jeg har en mistanke om at Heidi deler noen flere… 😀 Hvis du stikker innom bloggen Heidisverden, vil du få lese hennes versjon og opplevelse av videosamtalen! 🙂 

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på
Instagram (story)

Rampenissene som stjernegutter

Stjernegutter

I dag er det vintersolhverv, den korteste og mørkeste dagen i året på den nordlige halvkule av jorden. I Norge “snur sola” klokka 22:48 i kveld, og dagene blir lysere fram til sommersolverv. Som du ser, har rampenissene blitt forvandlet til stjernegutter. Det er tydelig at de ville lyse opp litt ekstra akkurat i dag, siden de har gjort seg om til julestjerner. Det kan ikke ha vært enkelt å få på seg disse stjernedraktene, men de har sikkert hjulpet hverandre.

Det er beundringsverdig at rampenissene har klart å henge seg opp i vinduet i denne  habitten. Men vi har jo sett tidligere at de med rampenissemagi klarer de utroligste sprell og trylletriks. De har forresten hengt i vinduet hele dagen, fra tidlig til sent. Og de henger der fortsatt. Kanskje venter de på å få se at sola snur. Eller så er det bare veldig spennende å se på alle de små og store menneskene, hundene og bilene som er i farta der ute.

Her er innlegget fra besøket på Otta: Dobling av rampenisser. Bare ta en titt på rampestreken i den fine julestjerna de hadde på Otta, så skjønner du nok hvor de har hentet inspirasjon fra!

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på 
Instagram (story)

Nissesteik i ovnen

Det var sannlig bra at jeg ikke var i form til å dra på juleavslutning på Trondheim voksenopplæringssenter i dag! Da hadde jeg kommet hjem til svidde nisser, og i verste fall ei røyklagt leilighet!

Rampenissene hadde puttet noen av nissevennene sine inn i steikovnen på langtidssteiking. Jeg var på badet og holdt på med noe da jeg med ett syntes det luktet ganske merkelig. Så jeg gikk etter nesa, og travet inn på kjøkkenet for å spore opp hvor lukta kom fra. Synderne, nærmere bestemt rampenissene, hang på komfyrdøra, og ovnen var påslått. Da jeg kom nærmere, så jeg at det var noe inni komfyren også, noe som lignet besynderlig på nisser… Idet jeg senket komfyrdøra, kom varmen mot meg, samt en lett os med lukt av noe jeg aldri hadde kjent før… Jeg aner ikke hvor lenge ei nissesteik kan stå i ovnen før den endrer farge. Til alt hell var de satt på langtidssteiking, og dermed på forholdsvis lav temperatur.

Nissene, som var begynt å bli temmelig overopphetet, var sannsynligvis glade for at jeg kom dem til unnsetning. Rampenissene selv syntes nok det bare var godt å få varmet de små rumpene sine, og så ganske så fornøyde ut med dagens “bragd”.

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på 
Instagram (story)