Nissetog

Vi har omsider fått hentet inn juleeskene fra boden, og jeg har så smått begynt å plassere ut noen av nissene forskjellige steder i leiligheten. Rampenissene syntes slett ikke at nissene skulle spres rundt om, og da jeg kreket meg ut av senga i morgentimene, oppdaget jeg et langt tog av nisser som hadde samlet seg i vinduskarmen på stua. Oppstilt så pent på geledd, og opplyst med både julestjerne og stearinlys mens de stilte opp fra største nisse bakerst, ned til de to alvene fremst. Og det var nok de to siste som var ansvarlig for nissetoget, kjenner jeg dem rett.

Jeg rakk akkurat å få med meg starten på nissetoget i det de på rekke og rad klatret ned fra vinduskarmen, akte ned radiatoren og fortsatte bortover gulvet. Det var litt av et skue, og ganske fornøyelig da de begynte å synge:

“Svart senker natten seg
I stall og stue
Solen har gått sin vei,
Skyggene truer
Inn i vårt mørke hus
Stiger med tente lys,
Nisser og alver, nisser og alver.”

Det var både koselig, stemningsfullt og fint å se på. De vagget fra side til side mens de beveget seg sakte gjennom stua, kjøkkenet og gangen. Til slutt ble de ble liggende i en haug på gulvet, og hverken nissene eller rampenissene så ut til å gjøre noe forsøk på å rydde seg på plass til sine respektive plasser. Altså en aldri så liten oppryddingsjobb til meg der. Kanskje som en liten rampestrek til slutt.

Noen av dere huskeer kanskje at rampenissene laget Lucia-tog i fjor? Hvordan det gikk, kan du lese om her: Lucia-tog på omikronduken

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂

Link til blogginnlegg på Facebook.
Link til innlegg på Instagram (story).

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg