Bare fem uker igjen til bloggtreff! Vil dere hjelpe meg?

Hvem er disse lange skyggene som kommer?

Denne helga er det faktisk bare fem uker igjen til vårens happening, altså bloggtreffet i Trondheim for alle bloggere og blogginteresserte! Vi er mange som gleder oss og forbereder oss på ei herlig, trivelig og morsom helg i trønderhovedstaden. Juhu! Jeg har imidlertid en mistanke om at mange ikke har hørt om bloggtreffet enda, og er livredd for at disse kommer til å gå glipp av mye moro. Vil dere hjelpe meg å spre informasjon om denne muligheten, slik at flere kan få delta?

Lag gjerne egne innlegg og promotér bloggtreffet. Bruk egne bilder eller noen av de jeg har brukt i tidligere innlegg om bloggtreffet. Jeg skrev et innlegg for to uker siden hvor dere også finner det viktigste av informasjon: Sju uker til bloggtreffet. Jeg har dessuten prøvd å samle en del av de andre innleggene dere bloggere har skrevet her: Bloggeres innlegg om bloggtreffet.

Kanskje er det også aktuelt å ta kontakt med noen bloggere direkte, for å høre om de har lyst til å bli med? Jeg har gjort det i noen få tilfeller, og det må dere også gjerne gjøre! Siden det er bare fem uker igjen til vi skal møtes, tenker jeg at det er på tide å få på plass flere detaljer.

Først og fremst må de som ønsker å komme og vil bo på Comfort Hotel Trondheim sammen med resten av oss, booke rom. Fristen for å få rom til redusert pris, altså det tilbudet jeg fremforhandlet, er 2. mai. Du må sende meg en epost på [email protected] for å be om en koden du må oppgi for å få dette tilbudet. Deretter kontakter du selv hotellet på epost eller telefon for å booke et av de reserverte rommene. Det er mulig å bestille rom senere også, men da blir det til ordinær pris. Noen velger kanskje andre overnattingssteder, og det er selvsagt også helt greit.

På programmet for lørdag 3. juni har jeg bl.a. satt opp byvandring. Jeg har tatt kontakt med to ulike personer som jobber som guider i Trondheim, bedt dem om å gi oss tilbud på byvandring i ca 1,5 time. Disse er proffe og dyktige. Jeg lurer på om noen av dere som kommer, har noen tanker om dette? Jeg har også kontaktet support på blogg.no for å høre om de kan ha mulighet til å sponse denne delen av bloggtreffet. En annen mulighet er selvsagt at jeg kan lose dere rundt, men jeg har ikke så mye kunnskap om historiske steder i Trondheim, utenom det åpenbare. Som gammel lærer er jeg også litt fristet til å gruppevis gi ansvar for å lese dere opp på enkelte steder, for så å legge dette frem for resten av oss ved hver “post”. Hihi 🤗 Men det ville skape stress, så det skal dere slippe.

Skriv gjerne tilbakemeldinger i kommentarfeltet, eller send på epost på adressen over. 😊

Det kommer flere innlegg om bloggtreffet i dagene som kommer!

Bloggklem fra Kari 🌻

Kommer du maskert eller kjenner vi deg igjen?

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Området i Lombardia skilte seg ut

Stine, Skage og jeg på pizzeria i Milano

Ekte italiensk pizza er det lenge siden jeg har spist. Faktisk er det mange år siden jeg har spist pizza i det hele tatt. Jeg har savnet å kunne spise det, men fordi jeg får problemer med mage og tarm etter pizza, har jeg strøket det fra menyen totalt. Siden jeg likevel hadde spist mye som jeg ikke tåler så godt de siste dagene, kunne jeg likevel spise litt mer av slike ting, tenkte jeg da dattera foreslo italiensk pizza.

Det skulle imidlertid vise seg at denne pizzaen bakes av surdeig. Og visstnok er det dette som er ekte italiensk pizza. Noen pizzeriaer i Italia hevder at de har surdeig som de har brukt videre i opp til 100 år. DET må være bra for oss det! Jeg vet fra tidligere at bakst av surdeig går ganske bra for min skjøre mage, bedre enn vanlig brød- eller bolledeig, bare jeg ikke overdriver. Jeg fikk også en “snillere” type ost.

Men før pizza ble det sightseeing i dette området av Milano i Lombardia kalt Isola, som var moderne i forhold til andre områder jeg hadde vært i i løpet av turen. Bygningene var høye og majestetiske, og fra noen vokste det busker og trær ut fra balkongene. Ganske spesielt. 

Etter å ha sett de høye, spektakulære bygningene, var det fint å senke blikket og ta både de grønne engene og alle blomstene nærmere i øyensyn. Her har de tydeligvis skjønt at innslag av store blomsterenger er viktig for livsgrunnlaget. 🐝

Gammelt og nytt side om side i Lombardia
Salvia lipstick

Om du ikke leste gårsdagens innlegg om blomsten over, finner du det her: Blomst til Bunny

Den italienske pizzarestauranten Barbera ligger i området Isola og det var denne som var målet for kvelden. Stine hadde bestilt bord til oss, og beregnet en times spasertur i Isola på forhånd. Det ble perfekt beregning, for da var vi akkurat passe sultne til å spise en hel nydelig pizza hver! 😀

Pizzaen min
Isen min smakte skikkelig sitron, og var hjemmelaget

 

HER finner du informasjon om bloggtreffet første helga i juni.

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Blomst til Bunny

For meg er dette Lombardia-blomsten
Ligner kanskje på Bunny-hoder?

 

Bunny har skrevet om betydningen av blomster i dag, og hva de ulike fargene representerer og kan bety for oss. Han har utfordret oss til å legge ut bilder av blomster her i bloggen, gjerne skrive om favorittblomsten vår eller blomster som betyr noe spesielt for oss. Jeg hadde tenkt å skrive om noe annet i dag, men så kom jeg på at han skal få det som han vil likevel. Etter noen kommentarer oss imellom, tok jeg til fornuft, og jeg fant ut at det egentlig passer veldig bra. 😊

Bunny sin utfordring finner du HER.

Da jeg var i en del av Milano som heter Isola for noen dager siden, ble jeg stående og studere noen fine blomster i en hekk. De var veldig søte, og jeg tenkte på at Bunny sikkert ville visst hva de heter. Ei humle surret rundt fra blomst til blomst, og ble med på et par av bildene også. Synes du ikke de ligner litt på små bunny-hoder? Jeg hadde aldri sett slike blomster tidligere, og for meg representerer de en fantabulastisk tur til Milano for å besøke dattera mi og kjæresten, som bor der. ❤️

 

HER finner du informasjon om bloggtreffet første helga i juni.

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Her bor og studerer dattera mi

Stine og Skage på Politecnico

De siste dagene har jeg skrevet mye om Italia og opplevelser i og rundt Milano. Det jeg ikke har fortalt så mye om, er grunnen til at jeg dro til Milano. Det er her den eldste dattera mi og kjæresten bor og studerer. De studerer begge på NTNU i Trondheim, og dette fjerde året er de utvekslingsstudenter på det kjente universitetet Politecnico i Italia. Til høsten er de på plass i Trondheim igjen.

Croissant og kaffe/te til frokost. Ser du min croissant?
Gubber samles ved fontenen søndags morgen
Bebyggelsen rundt fontenen

Dattera mi og samboeren hadde studiedag mens jeg hadde hviledag. Noen ganger tar de en avstikker innom en kafé på vei til universitetet. Mange italienere gjør det. Tar en kaffe og en croissant på vei til studiested eller jobb, og deretter en ny frokost litt senere. Jeg ble fristet til å bli med Stine og Skage, og ville samtidig følge dem for å se Politecnico Bovisa, hvor de til daglig studerer. 

På vei til Politecnico
Skoleveien

Jeg hang litt etter. Hadde ikke like mye futt og energi som de unge. Det er beundringsverdig at de satte av hele søndagen til å sitte på biblioteket (lesesal) og studere. Jeg var glad for å ta livet med ro i leiligheten deres i mellomtiden. Det ble flere kopper te og noe veldig godt å spise!

Ett av byggene for Politecnico
Her sitter studenter ofte for å spise lunsj
Kunst utenfor Politecnico
Boligblokk ovenfor Politecnico

I tillegg til kaféer i nabolaget, er det flere restauranter i nærheten. Vi var på en super fiskerestaurant i gata der de bor. Kokken på den Sicilianske Ristorante Naxos klarte fint å lage en smakfull fiskerett til meg uten allergener og vondt-i-magen tilbehør.

Ristorante Naxos
Hovedrettene, og menyen var kun på italiensk
Skikkelig kul wine cooler
Nam!

De neste bildene er også fra nærmiljøet til Stine og Skage. De var heldige som fikk leilighet her, så nært både universitet, tog, buss, butikker mm. Du leste kanskje om hvordan de fikk leie denne leiligheten? Hvis ikke finner du dette innlegget her: Hele Italia på hodet. Jeg er evig takknemlig til min italienske tai chi-mester Bolaffio for at han trakk i noen tråder slik at det ordnet seg med denne leiligheten! Hun som eier leiligheten har trent hos Bolaffio tidligere. Da studentene oppdaget mugg på veggene på et av rommene i leiligheten, var det muligens Bolaffios gode rykte som gjorde at en maler dukket opp veldig raskt. Maleren kjente også Bolaffio fra karatemiljøet. 

Gatebilde i Bovisa-området
Gata vi trasket frem og tilbake hver dag
Koselig område
I leiligheten hos Stine og Skage, som disket opp med spennende og gode middager!
Jeg har kost meg med å ta oppvasken
Gjesterommet mitt mens jeg var på besøk
Det regnet innimellom
Her kommer ingen inn uten nøkkel
Mye blokkbebyggelse
God utsikt
Leikeplass i nærområdet

Til slutt får du servert noen klesvaskbilder fra nabolaget til studentene. Det er BforB som har gjort meg oppmerksom på hvor kule slike bilder kan være. Bilder med klesvask sier jo også mye om hvem som bor i hus og leiligheter. 😊

Hus og klær
Hus, klær og folk
Mer klesvask til tørk i finværet

 

HER finner du informasjon om bloggtreffet første helga i juni.

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Gateliv i den italienske småbyen Como

I går fikk jeg festet en del bilder her inne på bloggen samtidig som jeg skrev om den vakre italienske byen Como. Jeg fikk imidlertid ikke vist deg så mange bilder av alle de flotte og koselige husene og gatelivet i Como. Derfor kommer det flere bilder av stemningen og bybildet i dag. Vil du være med, så heng på! 🤗

Como
Trange smug i Como
Trange gater i Como
Skal det være en aperitivo?
Shopping i Como
Mange mennesker i enkelte gater
Trivsel i gatene
Spennende å se hvor denne gata fører
Stine og Skage på vindusshopping
Como
Kirke og bolighus side om side
Koselig uteområde i Como
Blomsterbud
Como
Katedral i Como
Como katedral
Baksiden av katedralen i Como
Katedralen
Stine og Skage har pause
Bybilde fra Como
Gateliv i Como
Fruktmarked i Como
Gelateria i Como, Italia
Skage, Stine og jeg koser oss med gelato
Gatelangs Como, utsikt mot fjellet

Jeg vil tro du fikk med deg mye av det som jeg så på turen gjennom Como, i disse bildene, både gater og bygninger. Folkeliv, lyder, lukter og inntrykk ellers er litt vanskeligere å formidle. Mest av alt skulle du hatt noen italienere til å snakke høyt på sjarmerende italiensk, gestikulere og lage støy. 😀

Dersom du ikke fikk med deg første del av Como, med bilder fra området rundt innsjøen, finner du det her: Como var enda vakrere

 

HER finner du informasjon om bloggtreffet første helga i juni.

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Como var enda vakrere

Herlig!

Como var enda vakrere enn jeg hadde forestilt meg. Den eldste dattera mi Stine og kjæresten foreslo at vi kunne dra på dagstur til den italienske byen Como ved innsjøen Como, som ligger bare en times togtur fra Milano. De to unge viste vei, og de gjorde dagen min helt perfekt. Turen bød både på hyggelig selskap, fint vær, og mye påfyll til alle sansene.

Aller først ruslet vi utover til det store og flotte monumentet “Life Electric” midt ute på den første delen av Como-sjøen. Der tok vi de obligatoriske bildene, som bevis på at vi hadde vært der. 

Om du ikke har vært i Como tidligere, må du gjerne følge med på turen vår. Jeg må nok advare deg om at det blir mange bilder og mange inntrykk fra Como. Jeg elsker å utfolde meg med å lete etter de beste bildeutsnittene. Går ganske enkelt inn i min egen lille boble, og kommer bare ut for å være sosial og skravle litt innimellom. 

Stine og Skage
Kari på tur
Båter ved Comosjøen
Turistbåter på Comofjorden går innom flere små byer.
Como
Utsikt til Como fra monumentet vi gikk ut til.
Det går en bane opp til denne fjelltoppen, hvor det befinner seg en annen liten by innover.
Bebyggelsen utenfor Como
Comosjøen starter der husene slutter.
Stilige trær langs promenaden ved Comosjøen.
Promenaden, som for øvrig er under utbygging.

Før rusleturen inn i byen, måtte vi ha mat i magen, så det ble en sen lunsj. Stine peilet seg inn på en koselig og stilig italiensk restaurant. Det mest spektakulære der inne, var nok pynten i taket i bakgården, som så ut som masse fuglereir hengt opp ned. Vi bestilte tre ulike retter, og alle tre var like fornøyde. Dette er første gang på flere år at jeg spiser spaghetti. Magen min tåler ikke pasta så godt, men dette smakte supergodt, og var absolutt verdt utskeielsen. 🤗 

Fin skål til nydelig spaghetti carbonara.
Fuglereir i taket.
Stine og Skage nyter den fine dagen ved Comosjøen

Planen min var at jeg i dag skulle skrive ferdig dette innlegget om dagsturen vår til Como, men hittil har jeg visst bare limt inn bilder fra Comosjøen og området rundt sjøen. Da skal jeg heller vente med bybildene fra denne koselige byen, for det er ganske mange, og så får du bli med på del to av turen i neste innlegg. Blir du med i morgen, da? 

 

HER finner du informasjon om bloggtreffet første helga i juni.

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Skrammel og skrot i Milano

Det er mye fint, flott, ærverdig og koselig i Milano, men sannelig fant jeg en del skrammel og skrot også. I nabolaget til dattera mi og kjæresten har de loppemarked på søndager. Nysgjerrig som jeg er, måtte jeg ta turen innom. Der var det en salig blanding av italienere og innvandrere.

Her var det mye jeg ikke trengte. Men også noen ting som kunne vært praktisk om jeg hadde bodd i Milano for et år eller to som student. Eller var på jakt etter antikviteter. Ser du noe du kunne tenkt deg? Ser du meg på et av bildene? Jeg syntes det var spennende å rusle rundt og se, men endte opp med å ikke kjøpe noe som helst.

HER finner du informasjon om bloggtreffet første helga i juni.

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Gatelangs i Milano

Stine og jeg inne i Galleria Vittorio Emanuele II.

Milano er en flott by! Her er det mye spennende å se og gjøre. Man kan vandre gatelangs langt og lenge, eller reise rundt med en buss, slik den eldste dattera mi og jeg gjorde. Vi hoppet lett over italienske motebutikker i et av verdens eldste kjøpesenter. Bare ruslet gjennom fordi taket er så fint og flott. Det ærverdige og vakre Galleria Vittorio Emanuele II huser noen av de største navnene innen mote, f.eks. Prada og Gucci.  I stedet satte vi oss ned ved en koselig fortauskafé med italiensk is, kaffe og te. 

Kaffe og is til Stine

Te og is til meg

Vi kjøpte billetter for å bli med på en turbuss av typen hop on hop off. Tenkte vi kanskje kunne gå av og på flere steder underveis, men vi endte opp med bare det ene stoppet, nemlig der katedralen og kjøpesenteret befant seg. Duomo er et fantastisk byggverk. Mektig og digert. Vi orket ikke stå i kø for å komme inn i Duomo, men det var nok å se og oppleve utenfor også. Du leste kanskje innlegget om da jeg ble gateartist i Milano? Om ikke, finner du det her: Jeg ble gateartist i Milano

CitySightseeing Milano
God utsikt over gater og bygninger fra bussen

Vil du være med på bussturen? Heng med på bildene under! 😊

Milano gatelangs
Gater og bygninger i Milano
Elva Olona
Elva Olona

Milano gatelangs
Milano gatelangs
Gater i Milano
Bygninger i Milano
Milano
Milano gatelangs

Det er mye historie i disse bygningene, fra gammelt av og frem til i dag. Både innenfor og utenfor veggene! Kunne du ha tenkt deg å bo i Milano? 

Milano gatelangs
Bygninger i Milano
Milano
Bybilde i Milano
Duomo i bakgrunnen, Milano
Travelt på plassen foran Duomo, Milano
Statua del Re Vittorio Emanuele II di fronte al Duomo, Piazza Duomo, Milano, Italia
Inngangen til kjøpesenteret med Italias beste motebutikker.
Duomo i bakgrunnen.
Kul kis?

Begynner du å bli lei av å kjøre gatelangs i Milano? Eller tåler du å bli med et lite stykke til? 😃

Duomo i Milano til høyre.
Gammel trikk i bybildet i Milano.
Handlegate
Drøssevis av motorsykler overalt.
Stadig utrykningskjøretøyer og sirener!
Trikk fra slutten av 1800-tallet er fortsatt i bruk i Milano.
En av byens mange byporter.

 

HER finner du informasjon om bloggtreffet første helga i juni.

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Bloggeres innlegg om bloggtreffet

Nå er det en viss mulighet for at jeg har sovet på vakt, spesielt siden jeg sover halve døgnet og dessuten har vært mange andre steder enn i bloggen, men hittil har jeg registrert at flere har skrevet om vårens happening 3. – 4. juni. Nedenfor finner du linker til bloggeres innlegg om bloggtreffet:

Tomsmatprat: Bloggtreff i Trondheim 3. – 4. juni

Hverdagsmagi: Husker du fristen? Og tar du en utfordring?

Allansverden: Kommer han eller kommer han ikke?

Heidisverden: Bloggtreff og en rap

Natheless: Bloggoppfordring

Frodith: Frodith og Karidansen er klare for bloggtreff

Norgeogverdensnytt: Bloggtreff med Kari Engesvik – Det kan være hyggelig å møte andre bloggere 

Jeg skal fylle på lista med linker etter hvert som det kommer flere innlegg. Tips meg gjerne om jeg har oversett noen. 😉

 

HER finner du informasjon om bloggtreffet første helga i juni.

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

Jeg har begynt som gateartist i Milano

Gjør jeg det riktig?

Tror du jeg har begynt som gateartist i Milano? Det kan kanskje se sånn ut på disse bildene. I så fall må det være den mektige katedralen i Milano som har kastet trolldom over meg. Duomo di Milano har rundt 3500 skulpturer og statuer i fasaden. Med litt magisk fantasi, kan man jo aldri vite hva disse er i stand til.

Meg foran Duomo di Milano
En “pose” foran Duomo di Italia
Fasaden på Duomo di Milano
Duomo di Milano
Ser du han til høyre for lyktestolpen som heiser seg opp?
Treet og folkene foran Duomo blir små sammenlignet med den gedigne katedralen
Taket og inngangen til det flotte kjøpesenteret ved Duomo
Med hælen i testiklene snurrer jeg tre ganger rundt

Det som er helt sikkert. Er at jeg er sikret masse hell og lykke etter å ha snurret tre ganger rundt mens jeg tråkket på oksene testikler, og i tillegg ønsket meg noe. Sannsynligheten skal visstnok være stor for at ønsket blir oppfylt. Oksen befinner seg i flisene på gulvet i et stort kjøpesenter med de dyreste av de dyre butikkene.

Jeg hadde publikum
Danser litt…
Improviserer
I farta
Siste runde

 

HER finner du informasjon om bloggtreffet første helga i juni.

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)