Rampenissene har vippset

Rampenissene vippser

 

Etter at rampenissene var oppe en tur på søndag for å inspisere lyslenkene, har de holdt seg i ro i skuffa si. Over all forventning har belønningen jeg lovte dem hvis de klarte å vente med “oppstandelsen”, hjulpet.

Men i dag tidlig fikk jeg meg litt av en overraskelse. Jeg var så trøtt og utmattet i går kveld, at jeg glemte å hente inn rampenissene etter den lange dvalen i boden. Kan de ha blitt fornærmet? Det var faktisk ikke verdens undergang, siden de kan MacGyver-triks og kan komme seg ut for egen regning.

Jeg våknet av noe tusling og skubbing og slo på både øynene, ørene og nattlyset. Der var rampenissene i full sving med å trykke på tastene på mobiltelefonen. Jeg skjøv dem til side, for å se hva slags farsk og gærnskap (fanteri) de kunne ha stelt i stand. Det er visst ikke så mye som stopper disse småtassene. De hadde åpenbart kommet seg inn på telefonen uten kode, og videre inn på Vipps! Heldigvis er det ikke i overflod av penger på brukskontoen min, tenkte jeg, mens jeg gned søvnen ut av øynene.

Hah, de hadde allerede rukket å sende to Vipps-beløp! 1000 kroner til min eldste datter og 1000 kroner til min yngste datter, og beløpene var merket med “kalendergaver”. Da skjønte jeg det. Rampenissene ville bare være snille med døtrene mine. De hadde sendt penger for at jentene skulle kjøpe kalendergaver til hverandre, slik de pleide å gjøre da de var yngre. Etter at jeg “gikk ut på dato” og ikke var så oppfinnsom meg kalendergaveinnkjøpene, tok jentene over jobben selv. De visste jo uansett mye bedre enn meg hva som var kult og fint å få i adventskalenderen. Jeg tok dem med på et kjøpesenter, utstyrte dem med en passe pengesum, satte meg ned på en kafé, og lot dem løpe rundt for å kjøpe 24 små gaver til hverandre. Da vi kom hjem, satt de på hvert sitt jenterom og pakket kalendergaver til hverandre. Det var ei skikkelig koselig tid.

Jeg antar at rampenissene har lyst til å få i gang denne tradisjonen igjen. Men Stine og Thea bor i hvert sitt land, og det ville nok blitt en del styr… Dessuten er det i seneste laget for at de får laget en slik pakkekalender til hverandre nå. Imidlertid var det jo egentlig snilt av rampenissene å sende dem kalendergavepenger, for nå kan Stine og Thea gjøre noe annet koselig med disse pengene i adventstiden! 

 

Rampenissene vippset penger til kalendergaver

 

Jeg har ei lang liste over alle rampenissestrekene fra i fjor, og disse finner du her: Fjorårets rampenissestreker

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂

Link til blogginnlegg på Facebook.
Link til innlegg på Instagram (story).

23 kommentarer

Siste innlegg