Babyshower

Den obligatoriske bleiekaka

 

Babyshower er en tradisjon som har begynt å snike seg inn i de tusen hjem her i Norge, og blitt mer populært de siste ti årene. I USA har man hatt disse tilstelningene siden 1950-tallet, mens vi er ganske ferske på babyshower i Norge. Flere land og kulturer har lignende seremonier der det blir gitt gaver til den vordende moren og det lille barnet som snart skal fødes. Servering av kaker, muffins eller lignende er vanlig, og det pyntes med ballonger, bordpynt og annen stæsj.

Jeg ble invitert med på babyshower for tantebarnet mitt Sandra. Sandra visste ingenting om selskapet, som skulle være hjemme hos henne og samboeren. Du kan tro hun ble overrasket da hun kom hjem, låste seg inn og ti gjester kom løpende ut fra kjøkkenet mot henne. Stua var pyntet med ballonger og stæsj, og den obligatoriske bleiekaka tronet på spisebordet.

Ei bleiekake er ganske uspiselig, men vi gjestene hadde tatt med mye annet godt å spise og drikke. Da alle hadde fått litt i magen, begynte Sandra å åpne gavene. Samboeren hennes, som hadde hjulpet oss å holde selskapet hemmelig og tatt henne med bort denne ettermiddagen, hadde også tipset om ting Sandra ønsket seg til babyen. De fikk derfor en del praktiske ting de trenger til den første tiden med sin nye daglige leder, som har ankomst om halvannen måned. 

 

Velkommen til babyshower

 

Babyshower arrangeres altså før barnet blir født. Da er det vanlig at jenter og damer fra familie og venner inviteres, og en dusj av gaver medbringes til den gravide.  Da jeg var ung og fikk barn, var det også vanlig at vi fikk babyklær og andre gaver til barnet, men da etter fødselen og litt tilfeldig når, siden venner og familie kom på “barselbesøk” på ulike dager. Jeg husker jeg syntes det var koselig med disse besøkene, men også slitsomt og stressende. For mange kan det sikkert være en fordel å ha fått gavene på forhånd, slik at “redet er klart” til den lille kommer, og dessuten “utsette” gjestene til man kommer i bedre form etter fødselen, om man trenger det.

 

Babyshower-gave

 

Sandre åpner gaven fra oldemor, et strikket pledd

 

Baby-leike
Sparkebukse

 

Det var Maja, som også er tantebarnet mitt, som arrangerte babyshower for søskenbarnet sitt. Hun var så spent på overraskelsen og gjennomføringen av selskapet at hun hadde ikke fått sove etter nattevakt, men i stedet tilbragt ekstra mye tid på å gjøre klart alt. Om hun finner ut at hun en dag skal skifte jobb, tror jeg hun kunne hatt en lovende karriere som selskapsarrangør foran seg! Blidere og bedre planlegger, innkjøpssjef, dekoratør og gjennomfører skal man lete lenge etter! 😀 

 

Babyshower-arrangøren Maja

 

Navneforslag på den nye verdensborgeren skrives på lapper og legges i forslagskassa

 

Det ble lagt flere navneforslag på den nye verdensborgeren i forslagskassa i løpet av kvelden. Disse kan foreldrene ta en titt på senere, og står selvsagt fritt til å forkaste eller bruke som de ønsker. Her er innlegget jeg skrev da vi var hos tantebarnet mitt i selskap for vel tre måneder siden og kjønnet på barnet skulle avsløres: Gender reveal – Ny tradisjon

 

Fargerike donuts

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link

8 kommentarer

      1. Det er første gang jeg er med på babyshower også. Tror det er mest vanlig at venninner av den gravide laget til selskap, evt i samarbeid med den som skal ha baby, men vi “gamle” i familien fikk også være med på denne 😀 Lillegull?

      1. Det ble en hyggelig babyshower, og Sandra fikk veldig mye fint og praktisk. Kjekt å få det man trenger på forhånd også, men kan tenke meg at noen vil ha litt mer “styring” på opplegget selv 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg