PÅFYLL AV ENERGI I SPANIA

Nå er det fire dager siden jeg kom til Spania, sammen med søster Anita. Vi trengte begge påfyll av sol og energi, og det får vi her. Jeg føler meg priviligert og heldig som har egen leilighet på Costa del Sol. Kanskje litt bortskjemt, til og med. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg fikk nøkkelen til mitt eget lille paradis i solens hjemland. Her skinner sola og varmer nesten hver dag, hele året, og gir påfyll av energi. Utsikten fra terrassen er fantabulastisk, enten sola skinner eller skyer og annet vær lager flotte kunstverk på himmelen. Aller best liker jeg blå himmel. Spesielt når papegøyene kommer flygende over taket som kamikaze-flygere. 

Utsikt fra terrassen min 

 

Men det er ikke bare for å ha ferie og leve et liv i sus og luksus at jeg har denne leiligheten. På en måte fikk jeg den på “blåresept”. Legen min sa allerede for flere år siden at det ville gjøre meg godt å flytte til Spania, pga mine helseutfordringer. Nå har jeg ingen planer om å flytte mitt legeme til Spania for godt, men av og til må jeg ned hit for å få påfyll av energi. Det å ha egen leilighet forenkler og letter en del ting. Jeg har jo ikke energi i tonnevis, slik jeg hadde før jeg ble syk, og derfor kan små utfordringer virke ganske uoverkommelige. For eksempel kan en lang flytur virke så utmattende at jeg må bruke flere dager på å orke opplevelser. Flyturen til Spania er overkommelig, når det går direktefly. Fra flyplassen til leiligheten er det 15-20 minutter i drosje, og så er jeg hjemme, hjemme i Spania. Og her har jeg mat i skapet og seng som venter. Jeg slipper å bli skral og medtatt av lang tur med mange usikkerhetsmomenter, som er utmattende i seg selv. Mercadona ligger et steinkast unna, og her får jeg kjøpt alt jeg trenger for å overleve. Og mer til!

 

Utsikt mot Afrika i solnedgangen

Utsikt fra terrassen i solnedgangen

 

Jeg elsker solnedgangene, og er like spent på fargespillet på himmelen hver kveld. Soloppgangene er fantastiske også, men de får jeg sjelden med meg, siden de har en tendens til å foregå før jeg våkner. Apropos soving, når jeg er i Spania har jeg mindre behov for søvn enn hjemme i Norge, kanskje to timer mindre per natt i snitt. Det tyder vel på at kroppen er mer mottakelig for lading i sola. 

Det er ikke gratis å ha leilighet i Spania, og derfor leier jeg ut til familie og venner innimellom. Det hjelper på utgiftene, og dessuten er det litt artig å dele dette lille paradiset med flotte folk.

Gleder meg til flere varme, solrike, oppladende dager her sammen med trivelige Anita, og håper at snøstormen hjemme i Trøndelag avtar snart!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg