Frodiths januar-moro, dag 6: Smak

Vi har kommet til dag 6 i Frodiths januarutfordring, og dagens tema er SMAK. Det første jeg tenkte på da jeg skulle bestemme meg for hva jeg skulle skrive om, var smaken av spanske churros. I forrige uke ble samboeren og jeg nemlig invitert med på en helt spesiell frokost. De tok oss med til den autentiske, spanske baren Cafe Antonio.

Der fikk vi servert churros slik spanjolene spiser den. Tidligere har jeg dyppet churros i Nutella, men nå har jeg lært at den riktige måten å gjøre det på er å dyppe churrosene i kakao, skikkelig tykk og kremet kakao. Churrosene som søskenbarnet til naboen vår laget, var i tillegg mye større og tykkere enn de jeg har fått servert tidligere. Nydelig gode! Men når vi snakker om SMAK, må jeg innrømme at jeg savnet Nutella-dip. Om kroppen spiller på lag med meg og formen bedrer seg, skal jeg få til en runde churros med Nutella-dip i løpet av denne Spania-turen også! 😋

Cafe Antonio. Antonio er på bildet til venstre og fremst på gruppebildet til høyre.
Sjefsansatt i baren, søskenbarnet til naboen vår, og våre to snille naboer.

Under ser du to bilder av Rocio som demonstrerer hvordan man spiser churros. Først dypper man den i kakao, deretter spiser man, så mange man klarer! Servietter må være tilgjengelig.

Først dypper man!
Så spiser man!
Det ble to runder med churros på Cafe Antonio.
Favorittnaboen min og jeg.

Takk for at du er innom og besøker bloggen min, og velkommen tilbake! 🙂
Her kan du like/følge facebook-siden til bloggen: https://www.facebook.com/MEogMEning/

16 kommentarer

      1. Slettes ikke for sent! 😊 Det fins oppskrifter på nett, men jeg har aldri laget det selv. Anbefaler ikke de meksikanske med sukker og kanel. 😜

      1. Ikke mektigere enn at man kan spise seg mett av det! 🤗 Jeg er også glad i lakris, både søte og myke og de med salmiakk. 👇

    1. Se her ja! Drar kjensel på både nabo og churros. Er du bå i ferd med å bytte churros bar? ❤️😊

      1. 😍 Gode minner! Åh, nei! Kommer ikke til å skifte churros-bar, men kjekt å prøve denne som naboene bruker. Gode churros der også, men kakaoen på Antonios Cafe kan ikke måle seg med Nutella-dip på Dame Chocolate! ❤️

    2. Hei, du bør snarest ta avføringsprøver, døgnurin og allergitest for de store matvarene (melk, mel, egg, soya, gjær)
      ME er forgiftningssymptomer og vanlige leger har ikke innsikt i disse symptomene. Det er tydelig at kroppen din har problemer med å skille ut giftstoffer. Har hatt akkurat de samme symptomene og utgangspunktet som deg og det endte med 10 år med tulleutredning fra leger før jeg fikk skikkelig hjelp av colonterapeut, akupuktør og Balderklinikken. Er så godt som frisk nå som jeg ikke spiser det kroppen ikke klarer å ta hånd om.

      1. Hei Cecilie og takk for kommentaren din! 😊 Veldig hyggelig av deg å komme med gode råd, og jeg setter pris på at du bryr deg. 😊 Jeg var til utredning på Balderklinikken for noen år siden, og de prøvene du nevner ble tatt der. I tillegg ble det tatt mange andre prøver, bl.a. for å utelukke diverse parasitter etter utenlandsturer. Jeg har gått på diett over flere år der jeg har spist “ren” mat og unngått melk, mel, soya, gjær og sukker. I det siste har jeg dessverre jukset litt, spist sukker, men justerer meg inn igjen nå. Egg spiser jeg imidlertid mye av. Har blitt “advart” mot dette tidligere. Ellers går jeg til kontroller for tarmen hos gastrolog pga betennelser og er medisinert for dette. Tror nok mange kan ha hjelp av kostholdsendring, men føler ikke det er så mye mer å hente på dette området for min del. Men noe feil i energiomsetningen er det helt klart! Veldig fint å høre at du er så godt som frisk igjen, pga. at du spiser det som er riktig for deg! Glad på dine vegne! ❤️

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg