Jeg har fått en støttetelefon


Jeg har fått en støttetelefon i posten, fra ME-foreningen. Dette er en telefon jeg skal bruke når jeg jobber som frivillig for støttetelefonen for ME-syke og deres pårørende. Tittelen min vil være “likeperson”. Oppgaven min er ikke å være fagperson, men et medmenneske som innringerene kan kaste ball med. Kanskje kan jeg gi erfaringsbaserte tips og råd. Noen trenger bare at noen lytter til dem og forstår hvordan de har det, andre kan ha litt mer praktiske spørsmål.

Jeg vil ha faste vakter et par dager i uka. Den første dagen blir i morgen. Jeg er superspent og ser frem til å komme i gang med denne “jobben”. Har jo mye dyrekjøpt erfaring med ME, så tenker det er fint hvis noe av dette kan være til nytte for andre. 

I et møte for et par måneder siden foreslo jeg for lederen i ME-foreningen Trøndelag at de kan tilby et lignende tilbud som støttetelefonen men via chat. Det er mange med ME som blir slitne av selv korte telefonsamtaler, mens chat for mange kan være mindre energikrevende. Spesielt yngre foretrekker ofte chat i stedet for å snakke i telefonen. Jeg vet ikke om det er gjennomførbart, men om det blir noe av dette, skal jeg være den første til å melde meg som frivillig. 🙂 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link

 

19 kommentarer

Siste innlegg