GAMMEL DAME

Da Ottas store sønn (samboeren) vendte tilbake til sitt barndomshjem sammen med trønderjenta si (meg!) i helga, ble det mye trivsel og kos. De gamle var glade for og stolte av sitt trønderbesøk. At Ottas store sønn ikke lenger hadde langt, krøllete og svart hår, men nissefarget dukkehår, gjorde ingen forskjell. Hjemmehjelpen skjønte også at vi var viktige, og svigerfar fikk vasket håret.

Det er helt spesielt for meg å få være på Otta, og å besøke Bjørns foreldre. Jeg har mange ganger kjørt forbi Otta de siste 25-30 årene og tenkt at “her kommer Bjørn fra”, og i tankeverden vært innom en like gammel forelskelse. Men så fikk jeg da til slutt helten min, som sikkert halve Otta var forelsket i da han var ung, kjekk og spilte i band. Heldige meg!

På lørdag kjørte vi ned til Otta sentrum for å gjøre noen innkjøp. Dvs. samboeren min og svigermor skulle gjøre juleinnkjøp, mens jeg mest var med for å puste inn Ottaluft og passe på at det ble med sjokoklade og skumnisser i handlevogna. Etter besøk i tre butikker, var både svigermor og jeg “kjeie”, som det heter på Ottadialekt, og vi måtte hjem for å hvile.

Den søte, gamle damen fyller 80 til sommeren, og går krokbøyd pga ryggsmerter. Hun må støtte seg til vegger og møbler når hun går, og synes at det er ille at hun ikke er like sterk som før. Men mens jeg gikk undercover (under dyna) da vi kom tilbake, pakket denne samme damen ut av poser og satte i gang med middagen. Da jeg våknet to timer senere, og vaklet inn til stua og fant sofaen der, ble jeg liggende og tenke på hvem som egentlig er gammel dame av oss to. Det var hun som hadde overskudd til å gå i gang med utpakking, middagsforberedelser og juleverksted da vi kom hjem. En sånn gammel dame vil jeg også bli når jeg blir stor!

 

Blåtimen i Gudbrandsdalen varer hele dagen… Jeg liker Gudbrandsdalen bedre om sommeren når gresset er grønt og sola skinner oppetter bakkene.

 

Fine kjøreforhold over Dovrefjell, med utsikt mot Snøhetta, på tur hjem til Trønderriket.

 

#otta #gammeldame #forelskelse #undercover

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg