Her er ei god oppskrift på kylling i curry som Bjørn kokker til oss med ujevne mellomrom. Oppskriften er tilpasset min skjøre mage, og inneholder kun ingredienser som jeg tåler.
Ingredienser til 4-5 personer:
1 kg kylling, skjæres i biter
1-2 ss kokosolje til steiking av kyllingbitene
2 bokser kokosmelk
1/2 bunt frisk koriander, finhakkes
1 rød chili, finhakkes
1-2 ss finhakket ingefær, finhakkes
3-4 ss tomatpuré
4 gulrøtter, kappes i tynne stimler
2 røde paprika, kappes i tynne strimler
I pk cherrytomater
1 ts sukkererstatning
1 lime, del i to og klem ut saften
Fremgangsmåte
- Kutt, kapp, hakk ingrediensene sånn at alt er klar til steikiing
- Steik kyllingbitene i kokosolje
- Ha 4-5 ss fra det øverste laget i kokosmelka i ei varm gryte. Putt oppi chili, ingefær og koriander og surr dette i ett minutt før du tilsetter tomatpuré. Rør/bland godt.
- Tilsett deretter gulrøtter, paprika, og til slutt resten av kokosmelka. Bland.
- Kok opp, og la deretter gryta koke i ca 10 minutter.
- Smak til med lime og sukkererstatning.
- Tilsett kyllingen, og la det hele koke 10-15 minutter.
- Tilsett tomatene et par minutter før servering, og gjerne mer hakket korianter helt til slutt.
Her er bilder fra helgas kylling i curry. Kokken er venstrehendt, men hakking kan gjerne gjøres av høyrehendte også.
Vi lager gjerne en slik stor porsjon, så har vi nok middag til to dager. Enten til to dager på rad, eller med en dag mellom med en annen middagsrett. Vi passer da på å kjøle ned kyllingretten raskt og lar den stå i kjøleskapet, sånn at det ikke danner seg bakterier og annen krøll i maten.
PS. Jeg skriver “vi”, men det er selvsagt Bjørn som er kokken. Jeg ligger mest på sofaen og gleder meg til middag, samtidig som jeg holder kokken med selskap. Det skal innrømmes at det ikke er alle mine vitser han setter like stor pris på.
Bjørn sper gjerne på med litt curry paste på sin egen porsjon. Ellers er retten fin å servere med kokt ris og nanbrød, for de som ønsker seg litt flere karbohydrater, tåler mel, osv.
Kanskje du får lyst til å lage denne retten? Hvis det er noe jeg har glemt å skrive eller om du har spørsmål, finner du kommentarfeltet åpent i 30 dager. Lykke til! Hører gjerne fra deg om hvordan hvordan det gikk! 😊
Takk for at du stakk innom bloggen og velkommen tilbake! 😊
Det ser veldig godt ut 😀 Får notere meg oppskriften, så får vi se om kokken her i huset lager den etterhvert ☺️
Takk 😀 Oppskriften er lett å finne igjen nå som den er lagret på 1. mars 😀 Regner med det blir harde forhandlinger med kokken 😂
Det så UTROLIG godt ut altså, tror nesten jeg må prøve meg på den der en dag, takk for deling❤
Så herlig at du synes det! 😀 Må få høre hvordan resultatet ble og velkomsten i hjemmet også, i så fall! 🥰
Mmmmmmm 😋
Takk for oppskrift 👍 denne skal prøves!!
Så artig, Eva 😊 Lykke til med kokkinga! 👩🍳
Hei, ser godt ut, og herlig å bli kokkelert for. Mangler det ikke karrikrydder?
Tror ikke det er vanlig…? Men jeg er glad i karri! 😀 Sikkert ulike oppskrifter 😉
Å nam nam og atter nam 😋 Oppskriften er notert og skal testes ut om ikke lenge 🥰
Kult. Blir spennende å høre om den er “godkjent” 😀
Dette er sååå god mat! Lenge siden jeg har laget kylling med curry 🙂
Lag deg en fin onsdag 🙂
Ja, kjempegodt! Og jeg er så happy for at jeg tåler denne deilige retten. 😀
God onsdag til deg også! 🙂