Bjørns kylling i curry

Her er ei god oppskrift på kylling i curry som Bjørn kokker til oss med ujevne mellomrom. Oppskriften er tilpasset min skjøre mage, og inneholder kun ingredienser som jeg tåler. 

 

Vær så god! Bjørns kylling i curry 🙂

 

Ingredienser til 4-5 personer:

1 kg kylling, skjæres i biter
1-2 ss kokosolje til steiking av kyllingbitene

2 bokser kokosmelk 
1/2 bunt frisk koriander, finhakkes
1 rød chili, finhakkes
1-2 ss finhakket ingefær, finhakkes
3-4 ss tomatpuré
4 gulrøtter, kappes i tynne stimler
2 røde paprika, kappes i tynne strimler
I pk cherrytomater
1 ts sukkererstatning
1 lime, del i to og klem ut saften

 

Fremgangsmåte

  1. Kutt, kapp, hakk ingrediensene sånn at alt er klar til steikiing
  2. Steik kyllingbitene i kokosolje
  3. Ha 4-5 ss fra det øverste laget i kokosmelka i ei varm gryte. Putt oppi chili, ingefær og koriander og surr dette i ett minutt før du tilsetter tomatpuré. Rør/bland godt.
  4. Tilsett deretter gulrøtter, paprika, og til slutt resten av kokosmelka. Bland.
  5. Kok opp, og la deretter gryta koke i ca 10 minutter.
  6. Smak til med lime og sukkererstatning.
  7. Tilsett kyllingen, og la det hele koke 10-15 minutter.
  8. Tilsett tomatene et par minutter før servering, og gjerne mer hakket korianter helt til slutt.

 

Bjørn er klar med kniven

Her er bilder fra helgas kylling i curry. Kokken er venstrehendt, men hakking kan gjerne gjøres av høyrehendte også. 

 

Noen av ingrediensene
Lime, hakket gulrot, paprika og småtomater
Hakking av chili, ingefær og koriander
Vi steiker kyllingbitene i kokosolje
Chili, ingefær og koriander surres i tykk kokosmelk
Tomatpuré og gulrot er tilsatt

 

Vi lager gjerne en slik stor porsjon, så har vi nok middag til to dager. Enten til to dager på rad, eller med en dag mellom med en annen middagsrett. Vi passer da på å kjøle ned kyllingretten raskt og lar den stå i kjøleskapet, sånn at det ikke danner seg bakterier og annen krøll i maten.

PS. Jeg skriver “vi”, men det er selvsagt Bjørn som er kokken. Jeg ligger mest på sofaen og gleder meg til middag, samtidig som jeg holder kokken med selskap. Det skal innrømmes at det ikke er alle mine vitser han setter like stor pris på.

Bjørn sper gjerne på med litt curry paste på sin egen porsjon. Ellers er retten fin å servere med kokt ris og nanbrød, for de som ønsker seg litt flere karbohydrater, tåler mel, osv.

Kanskje du får lyst til å lage denne retten? Hvis det er noe jeg har glemt å skrive eller om du har spørsmål, finner du kommentarfeltet åpent i 30 dager. Lykke til! Hører gjerne fra  deg om hvordan hvordan det gikk! 😊

 

Fiks ferdig og serveringsklar kylling i curry

Takk for at du stakk innom bloggen og velkommen tilbake! 😊

12 kommentarer

      1. Takk 😀 Oppskriften er lett å finne igjen nå som den er lagret på 1. mars 😀 Regner med det blir harde forhandlinger med kokken 😂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg