Har jeg korona eller ME?


Ja, jeg vet jo at jeg har ME, men kan det være at jeg har korona også? I begynnelsen lurte jeg på om det er pga ME at jeg var sår i halsen. Jeg opplever ganske ofte å bli sår i halsen når jeg er ekstra ME-utmattet. Men det er en sårhet som går over etter noen timer eller et par dager. Da det fortsatte å være sårt i halsen og jeg begynte å småhoste litt, tenkte jeg at det kunne være pga bruk av aircondition både i leiligheten og i bilen. Men så slo det ned i meg… Etter to eller tre dager… Og jeg var blitt verre… Kan jeg ha fått korona? Jeg som aldri kom til å få det, liksom? 

Svaret på det får jeg i morgen. Etter at jeg  hadde hentet bilen på verksted i går, som du kanskje leste om i innlegget Kom når du vil, sa Jesus, svingte jeg innom sykehuset som ligger i nabolaget her. Planen var å få tatt en Covid 19-test. Teststasjonen var flyttet, og jeg ble sendt både hit og dit og opp og ned, før jeg endelig fant en sykepleier som ville putte en av disse lange q-tipsene inn i nesa mi. De foreslo pcr-test, siden den er mest nøyaktig, og noe annet er egentlig ikke aktuelt, så upålitelige som slike hurtigtester er. 

Jeg begynner å bli litt kjent på dette sykehuset nå. Var der et par ganger i fjor sommer også, og den siste gangen var det i forbindelse med at jeg hadde masse små dyr på nesa, og fryktet at jeg måtte amputere deler av nesa. Det kan du lese om i innlegget Fredag den 13 / Friday the 13th, hvis du vil. Det har forresten ikke gått over helt enda, og plutselig har jeg en følelse av at det er noen små krabbetasser som romsterer under huden øverst på nesen min…

Nå sitter imidlertid hovedproblemet i halsen. Hosten har tiltatt, så det var nok greit at jeg innså at dette ikke skyldes ME. Det er så lett å legge alt på den diagnosen, siden formen er ujevnt dårlig, og jeg har følelsen av å ha en mini-influensa nesten hele tiden. Men når nye symptomer oppstår, skal man helst kontakte lege. Så jeg føler meg flink som faktisk har gjort det.

En litt heldig bivirkning av denne hostinga til alle døgnets tider, er at jeg får strammet opp magemusklene. De har ikke fått mye trening de siste årene, så de er skikkelig i ekstase nå. Slapp hud utenpå er det ikke mye å gjøre med, men jeg føler at hostinga kan sortere under kategorien “aldri så galt at det ikke er godt for noe”!

 

Sykepleieren forbereder Covid 19- test til meg

 

Vithas Xanit Hospital

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link

18 kommentarer

Siste innlegg