Når en italiener flytter inn

En italiener flytter inn på kjøkkenet

Når en italiener flytter inn, kan jeg sette meg ned i sofaen, overlate kjøkkenet til ungdommene og vente på verdens beste Carbonara! Den yngste dattera mi Thea og hennes italienske kjæreste tok over kjøkkenet og tryllet frem en spaghetti-middag jeg aldri hadde trodd kunne bli så fantastisk god! Madre Mia!

Forberedelser

Det gikk med en del ost til retten, og råvarene hadde Giuseppe tatt med fra hjembyen sin sør i Italia. Han brukte to typer ost, Pecorino og Parmesan. Pecorino er sterkere på lukt og smak enn Parmesan. Han hadde også en klar formening om hva som er den beste spaghettien. Man velger selvsagt den med best kvalitet, spesielt når prisforskjellen er liten.

Rummo spaghetti. Råvarene er viktig!
Guanciale-skinke

Jeg glemte å ta bilde av Guanciale-skinka da de kuttet den opp og stekte. Satt i sofaen og nippet til et glass italiensk rødvin fra området der Giuseppe kommer fra.  Men det ble igjen en liten bit, og den ser du på bildet over. Guanciale er italiensk speket svinekjake, og har samme bruksområde som bacon og pancetta. Den er fetere enn de to andre og er ikke røkt. Det er viktig å steke den på lav varme, slik at fettet smelter uten at det brennes. Den blir skikkelig sprø og crispy, og smaksopplevelsen er helt topp! Tidligere har jeg fått servert mykt bacon i Carbonara, og det er slettes ikke godt. 

Giuseppe og Thea beundrer sitt verk ♥
Carbonara

Nam-nam! Beste spaghettien jeg har smakt! Den var al dente, slik italienere liker den. Jeg vet at jeg i alle år har overkokt den. Har likt spaghetti best slik. Men nå lærte jeg noe nytt av Giuseppe. Spaghetti som er kokt al dente er bedre for magen, mens overkokt spaghetti samler seg som en klump i magen. Visste du det?

Etterpå var det plass til dessert i magen
Limoncello fra Sorrento

Det er stor produksjon av sitroner i området som Giuseppe kommer fra. Denne lekre flaska på bildet over inneholder sitronlikør fra Sorrento og var en gave fra Giuseppe. Bjørn og jeg gleder oss til å smake. Flaska er dessuten så fin og spesiell at jeg tror vi må ta vare på den som en souvernir etterpå. 💛

 

Takk for at du er innom og besøker bloggen min, og velkommen tilbake! 🙂
Her kan du like/følge facebook-siden til bloggen: https://www.facebook.com/MEogMEning/

21 kommentarer

    1. Kan tenke meg dette smakte godt ja 🙂 Kjekt å lære nye ting av folk som kjenner til matrettene fra hjemlandet sitt 😉
      Og den flaska må dere ta vare på ja, skikkelig fin 🙂

      1. Vi lærte noen nye triks, ja, og artig å vite hvordan ekte Carbonara skal lages 😉 Flaska skal få en fin plass på kjøkkenet når den er tom og ikke trenger å stå i kjøleskapet lenger. 😀

    2. Nam! Det er jo så enkelt egentlig også, så lenge råvarene er gode❤️ jeg fikk luket it de verste norske feil da jeg så en liten YouTube snutt for noen år siden. Men kjeve fant jeg ikler men byttet ut bacon med noe langt fetere og fikk kuttet ut fløte!!!! 😵‍💫🤓💪🥲😬. Senere har jeg vært i Milano og ved Gardasjøen og fått smake den ekte italienske varianten opptil flere ganger. Gå du hjem ass. Utrolig spennende at han hadde med kjeve og ostene❤️ Heldig du!

      1. Veldig artig å få så gode råvarer, og den beste gaven var da han laget retten helt slik den skal være! ❤️ Man er nok mer sikret å få italiensk mat “på den rette måten” i Italia, så det er kult at du har opplevd det! 😀 Mathallen i Oslo på Vulkan-området har visst mye god italiensk mat. 😉

    3. Lovely that Thea has brought home her Italian boyfriend and especially great he can cook, always a bonus 😃 dish looked absolutely amazing.

      1. I’m sure you would have loved this Carbonara as well! 😉 I think they are lucky to have found each other 🤗 and it sure is a bonus that he can cook! 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg