Ninja – Nytt, nyttig leketøy

Det står en Ninja på terrassen i Spania! Neida, ikke av det kamuflerte slaget som hopper langt og sparker høyt, driver med kampsport og utfører ukonvensjonell krigføring. Denne Ninjaen har en helt annen funksjon.

Det første vi gjorde da Bjørn kom ned til Spania i slutten av juni, var å dra til butikken MediaMarkt for å kjøpe nytt leketøy til Bjørn. På forrige Spania-tur kjøpte Bjørn støvsuger, som inkluderte hans eminente støvsugetjenester for all ettertid. På denne turen ville han investere i en Ninja, som skulle inkludere grilltjenester på tilsvarende måte. En Ninja er svært nyttig, og kan brukes både som airfryer, grill, til røyking og tørking av mat, baking, og oppvarming av restemat.

Jeg så frem til mye god mat i de kommende ukene, og jeg har absolutt ikke blitt skuffet! 🙂 På bildene under ser du noe av det privatkokken Bjørn har laget til oss denne sommeren.

Ninja-grillen ble innviet med fisk. Lubina, eller havabbor, som i sier på norsk. Nydelig godt! Og de argentinske burgerne… Nam! Kalkunfiletene er stekt på Kari-vis, altså godt stekt. 

Ørret! Den beste jeg har smakt, ever! Så utrolig kjekt at fiskepersonalet på nærbutikken delte den på butterfly-måten! De fjernet bein i midten også. 

Vi var forventningsfulle til auberginer laget med airfryer-funksjon i Ninjaen. Vi har smakt slike på restauranter, og så frem til et godt mellommåltid. Men skivene ble soggy, og ikke sprø, slik de skulle være. Etter to forsøk bestemte Bjørn at det ikke blir flere ganger. Heller ikke ferdiglagede churros fra supermarkedet ble vellykket i Ninjaen.

Ninja-kokken testet ut røykfunksjonen. Det luktet godt røyk av kalkunfileten, men den smakte helt som vanlig, altså ikke røkt. Kanskje må det sterkere røykpellets til. Grønnsakene tok heller ikke til seg smak av røyk. 

På Mercadona (nærbutikken vår) har de en flott fiskedisk med mye god sjømat fra Middelhavet. Der får man peke og velge, og deretter deler og fileterer personalet opp fisken for oss. – Slik at den er klar til steiking eller grilling. Dette er dessuten billigere enn å velge blant de pakkene med fisk som ligger i kjølehyllene. På bildene over og under ser du fisken rosada og rosada-måltidet vårt. Denne fisken er super å grille og smaker helt nydelig. Heldigvis hadde den hyggelige dama i fiskedisken fjernet alle bein i fisken for oss også.

Etter at vi kjøpte bord til Ninjaen, ble det slutt på tunge løft for Bjørn, som i starten måtte løfte den opp og ned fra bordet ute på terrassen mellom grilløktene. Vi investerte også i en voksduk til bordet.

Nok et fiskemåltid. Denne gangen hadde vi fisken merluza del cabo (lysing) på grillen. Det er rart vi ikke spiser mer av denne fisketypen i Norge, for den er kjempegod. Da vi var i Irland for halvannet år siden, fikk vi servert lysing i bryllup.

I dag ble det calamares (akkar) i airfryer til mellommåltid. Kjøpt ferdig fritert fra nærbutikken. Veldig godt med salt og sitron på. Nå skal grillen få stå og hvile seg et par dager med trekk på, og kokken Bjørn skal ta i bruk kjøkkenet inne igjen.

Bjørn var forresten litt streng med meg i går kveld. Foreslo at jeg skulle droppe alle aktiviteter de neste dagene og hvile mest mulig, slik at jeg er i bedre form til fredag. Vi får venner på middag, og Bjørn har planlagt 5-retters. For å klare å være med på det, mente han at jeg er nødt til å lade masse, slik at ME-kroppen har mer å gå på. Og han har rett.

Ofte tøyer jeg strikken alt for langt, og ender opp sengeliggende. Det skjedde også i går, fordi jeg vil så mye mer enn jeg klarer. Vi var ute på shopping etter lunsj, og i løpet av et par timer, var vi innom to supermarkeder og en “Kinabutikk”. Slike Kinabutikker har alt mellom himmel og jord, og Hyper Fu i Fuengirola er min favoritt. Jeg fikk kjøpt alt på lista i går. – Bl.a. ei bilderamme, heklegarn, tykke konvolutter, lynlim, grillklype, plastplante og undertøy.

Men den planlagte turen til stranda og alt annet er avlyst pga. lading. Jeg har prøvd å koble meg på lading via Bjørn, men det varer dessverre ikke. Derfor blir det nå mye lading på soverommet under ei stillegående takvifte. Mens jeg gleder meg til hyggelig besøk på fredag.

Tre spurver kom innom terrassen for å se hva vi holdt på med under en av Ninja-øktene. Veldig koselig! Du ser dem på taket på bildene under.

Takk til deg som er innom og besøker bloggen min, og velkommen tilbake! 🙂
Her kan du like/følge facebook-siden til bloggen: https://www.facebook.com/MEogMEning/

 

9 kommentarer

    1. Så spennene med Ninja! Må si dere (Bjørn) har prøvd ut mye. Godt å gjøre seg litt erfaringer ja. Vet jo ikke før man har prøvd. Jeg er jo helt superhappy med min Cosori – bruker jo bare den egentlig, men har langt fra prøvd ut så mye som dere (har ikke grillfunksjon da).

      Kos dere fortsatt, lykke til med lading og 5 retters vennemiddag 😅🫣😊

      1. Når jeg ser tilbake på alle Ninja-bildene, ser jeg at vi har prøvd ut mye, med Bjørn bak rattet 😀 Din Cosori er også super, og den laget veldig god kylling til oss da jeg var hos deg. 😉 Takk-takk ❤️

    2. That is so handy, a great investment for cooking meals. Bjorn is a master chef, everything looks so tasty. So lucky you can get fresh fish in Spain. It can be got here, but you you need to be living near the coasts. There is always a fish option at weddings here, most popular would be seabass. A shop that sells everything that’s my kind of shop. 😅 enjoy your last few days in Spain 🥰🌞

      1. Yes, it’s well spent money! 🤗 And Bjørn really is a master chef. Maybe he will make his own cook book some day 😀 Seabass is very nice, and that’s one of the fish we buy at our local supermarket here. I can imagine it’s more difficult to get fresh fish when you don’t live by the coast. I always did, but Bjørn grew up in Gudbrandsdalen in Norway, and has the same experience as you. Thanks, we need to take advantage!

    3. Heldig du Kari! Ser helt fantastisk ut! Mye god mat, og sprellgersk fisk. Det er jo sååå godt! Nyt! Hils kokken. Kan gjerne få jobb hos meg også! 😁
      Forsatt god sommer. 🌺🌺

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg