Overvant to antipatier

Jeg er ikke så glad i fårekjøtt, unngår det helst, og jeg liker ikke øl. I går ble mine smakssanser utfordret og jeg overvant to antipatier, nemlig motstanden mot både fårekjøtt og øl. 

Vi hadde en date, samboeren og jeg. En middagsdate. Det har vi jo stort sett hver dag, og det er han som kokker og inviterer. Lørdagen var intet unntak, men forventningene var ekstra høye, siden kokken skulle lage en helt ny rett, som det dessuten var ganske mye arbeid med.

Først måtte han ut for å kjøpe gryte, en slik man kan putte i komfyren og langtidssteike/-koke mat i. I tillegg stod mørkt øl og fersk rosmarin på handlelista. Lammeskankene var kjøpt inn for et par uker siden, og fikk komme ut av fryseren og tine. De gledet seg til å endelig bli kokt og spist.

 

Ølbraiserte lammeskanker

 

Ølbraiserte lammeskanker à la Bjørn

 

Jeg lå på lading på sofaen hele dagen mens Bjørn forberedte middagsdaten vår. Jeg hadde god utsikt til kokkens arbeidsområde, og etter hvert var det mange spennende lukter som rakk frem til nesen min. Det trigget nysgjerrigheten. 

Siden jeg ikke liker fårekjøtt så godt, har jeg klart å lure meg unna både fårikål og lammefrikasse i nærmere 30 år. Men jeg lovte Bjørn og meg selv at jeg skulle være åpen for at det kunne være godt. Med en slik god kokk og mange gode smaker inkludert, kunne det hende jeg ble positivt overrasket.

For å utfordre meg selv ytterligere bestemte jeg meg for å ta et glass øl til maten. Tenkte at øl som drikke måtte passe til ølbrasiert mat. Vanligvis får Bjørn ha ølet sitt for seg selv, så du kan tenke deg han ble overrasket over initiativet. Men for ikke å overdrive, valgte jeg et lite shotglass til ølet. Var uansett veldig fornøyd med å ha drukket et helt glass øl etterpå. Og maten smakte godt! Ikke supergodt, siden skepsisen satt fast i smakssansene, men mye bedre enn forventet. Og vi koste oss og nøt måltidet sammen. 

Bjørn har forresten blitt en supershopper. Etter bare én time kom han hjem med gryte til halv pris, diverse mørkt øl fra polet, klær til seg selv (3 for 2), og mat til helga.  Jeg er superimponert over alt han rakk å shoppe på den korte tiden, kanskje fordi jeg ikke hang med på slep. 😀 

 

Øl i shotglass

 

Takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake!
Du finner blogginnleggene mine på Facebook: Link
På Instagram finner du innleggene på “story”: Link
Blogginnleggene kan deles med de du tenker kan kan ha interesse av å lese 🙂

16 kommentarer
      1. Skjønner deg godt 😁 Noe mat kommer jeg ALDRI til å prøve, men noen barrierer må jeg klare å bryte på mine gamle dager 😇

    1. Øl i shotglass er da veldig pikete? Uansett, lammeskank, kokt svært sakte over lav varme, er definitivt på “topp ti listen” over mine favoritting å lage, men selv foretrekker jeg mørk rødvin til, gjerne Malbec. PS Bildene ser fristende ut.

      1. Pikete? Haha, men det passet jo perfekt, nå som jeg er en voksen dame. Da jeg var en ung pike, derimot, drakk jeg øl i pint-størrelser. Nå skal det sies at det ble et halvt glass rødvin til maten også. Takk for tips om Malbec. Skal overbringe komplimenter til kokken. 😊

    2. Det smakte sikkert godt. ☺️
      Vi har hatt fårikål i dag. Jeg har lært meg til å alltid smake på mat jeg tror jeg ikke liker, og blir oftere positivt overrasket når jeg tør å smake 😀

      1. Det smakte faktisk godt, og det tror jeg skyldes at kokken legger mye sjel og kjærlighet i matlagingen 😊 Man bør jo smake, helt klart, og det er jo det vi lærer barna våre også. Det er forresten en god opplevelse å bli positivt overrasket, noe man faktisk bør unne seg 😉

    3. wow food looks amazing, of course it would be rude not to taste it after all of Bjorn’s hard work 😃 but I’m glad you enjoyed it ☺️ A good dish for the cold winter months, might become a regular weekly meal for you both 🤗and you have to make use of your new pot 🍲

      1. Yes, that would have been rude 🤗 Lamb is very popular in autumn and for Easter in Norway, and at Christmas there is dried and salted ribs of mutton. I wonder if Bjørn would be able to make an Irish stew in his new pot… I will ask him 😀

        1. I’m sure it would be perfect for an Irish stew 🍲😊 I like the taste of lamb, especially Roast lamb or lamb curry, yum 😋

    4. Jeg er ikke begeistret lam, men spiser det når jeg får det servert. Lammefrikasé går ann, men ikke noen stor favoritt. Øl derimot liker jeg, og koser meg med en boks/flaske til god mat. Nå i det siste har det stort sett blitt alkoholfritt øl, som faktisk ikke er så ille. Ønsker deg en fin mandag, klem 🤗

      1. Lammeefrikassé har jeg også spist og likt godt, med kremet saus. Tåler ikke melkeprodukter lenger, men det fins jo erstatninger. Takk for tips 😉 Jeg drakk øl da jeg var ung. Har mistet smaken på det, men kan ta et glass vin i stedet 🙂 Alkoholfritt øl er sikkert godt som tørstedrikk. Tirsdagsklem til deg 😊

    5. Veldig greit å utfordre seg og når en overvinner antipatier er det skår. Så veldig godt ut…jeg kom på at jeg har en slow-koker stående lagra, kanskje jeg må finne på noe med den snart :).

      1. Ja, var nesten litt mestringfølelse i dette 😀 Slow-kokeren vil sikkert komme ut og gi deg god mat en av disse høstdagene 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg