Sprøstekt svor på fisken

 

En rosada fra Middelhavet

Du som hadde ribbe til julemiddag, var kanskje nøye med å få sprøstekt svor på ribba? Vi opplevde at det ble spørstekt svor på fisken i år.

Siden vi er i Spania på juleferie, tenkte vi at vi ville ha litt sjømat som julemat, slik tradisjonen er for spanjolene. Fiskedisken på nærbutikken er flott, men litt skummel også, siden det er mye ukjent sjømat der. Vi betemte oss for å kjøpe “rosada”, som er en type fisk som svømmer omkring i Middelhavet. Den ligner litt på piraya, synes jeg. 

Rosadas i fiskedisken på Mercadona

Fisken ser litt sint ut, synes du ikke? Men er populær på disse kanter. Kokken Bjørn googlet oppskrifter, men endte opp med en selvkomponert rett ut fra kokkeerfaring og hva vi liker av tilbehør. Siden magen min er ganske opprørsk, er det en del ting jeg ikke kan spise, noe kokken alltid tar hensyn til.

Her ser du oppskriften

Vi var superfornøyde med resultatet! Fisken hadde god smak, som en blanding av sei og kveite. Den var saftig og samtidig passe “fast i fisken”. Aldeles nydelig! I tillegg var “svoren” sprø, noe Bjørn demonstrerte med å kakke kniven mot skallet. All ære til kokken, som vi begge mente fortjente en skål. Skålen ble for øvrig tatt i en hvitvin kalt “Diamante”. 

Rosada klar for bespisning

Tusen takk for at du stakk innom bloggen, og velkommen tilbake! 🙂 

22 kommentarer
    1. Det så da skikkelig herlig ut det der. Vi hadde ribbe og svoren var sprø den. Godt med velsmakende mat om det er fisk eller kjøtt. Kos deg i romjula. 🙂

      1. Vi får ikke så lett tak i norsk mat her i Spania, og egentlig er det helt greit med andre retter når vi først er her. Fins mye spennende. 🙂 Tusen takk, og kos deg videre i romjula du også. 🙂

      1. Jepp, et triks vi har lært av ekte kokker 😂 Tja, kunne kanskje spist dette sprøstekte fiskeskinnet, når du sier det, for fiskehandleren skrapte bort alle skjellene for oss. 🙂

    2. Mmmm fisk er godt!
      Og finner man en fisk som er bra blir det som regel vellykket😊
      Jeg har kveite liggende i frysen, og den skal snart fortæres 😁

      1. Jeg er også glad i fisk, spesielt kveite. Er ikke så bevandret i annen type sjømat, men her i Spania er det i alle fall mye å velge blant, så må kanskje prøve… 🙂

    3. Det der så jo nydelig ut, elsker smaken av kveite så jeg kan tenke meg det ble et festmåltid 😊 Sprøtt skinn er godt og så lenge det knaser litt i det man spiser på julaften så er det vel helt innafor med fisk.

      Håper du har det bra og nyter dagene ❤❤❤

      1. Ja, det var nydelig, men vi droppet å spise skallet 😀 Jeg har prøvd å “bake” rosado tidligere, men da ble det absolutt ikke like godt som da Bjørn kokket! 🙂 Takk-takk, har det så bra, og i dag blir det endelig solings! 😀 Sender varme solstråler til deg også 😉

    4. We had our usual Turkey and Ham, but the fish looked nice, Chef Bjorn has done a good job. Don’t know if you would get many people here, that would serve fish for Xmas, but when in Rome, as they say. Everyone has their own traditions and different foods that they enjoy 🤗

      1. Yes, when in Rome… 😀 Turkey for Christmas is quite common in Norway as well, but even more people have pork ribs or salted and dried mutton. Chef Bjørn is a magician in the kitchen 😀 Lucky me!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg