Stolt mor til sivilingeniørdatter

Stolt sivilingeniørdatter og stolt mor

De siste par dagene har jeg vært med den eldste dattera mi på utmatrikulering på NTNU og en stor fest for de ferdigutdannede sivilingeniørstudentene på Banksalen i Trondheim. Fem år på studiet “Produktutvikling og produksjon” er overstått, det som tidligere het “Maskin”. I alt 143 studenter er i disse dager ferdig med mastergraden sin på dette studiet. Studentene er i mål med rundt regnet 8000 timers studie med forelesninger, lesing, lab, øvinger, innleveringer, gleder og frustrasjoner. Og i tillegg kommer alle viktige studentfester, arbeid på linjeforeninger og annen sosial deltakelse!

Hovedbygget på NTNU med Studentersamfundet i forgrunnen

Stine er den første og hittil eneste i familien som har utdannet seg til sivilingeniør. Er det rart jeg er stolt mor? Flertallet av studentene på “Maskin” var unge menn, og Stine har sånn sett gjort et utradisjonelt yrkesvalg. Det er nettopp det at hun har gjort sine egne valg i livet, gode valg for seg selv og for fremtiden jeg er mest stolt av. Uavhengig av hvilke valg hun har gjort. Selvsagt er det supert at hun har valgt Norges beste utdanning, som talerne på utmatrikuleringen kunne bekjentgjøre, men det jeg er veldig glad for at Stine har gjort det som er riktig for henne og stått i det.

Høytidelig utdeling av diplomer til de nye sivilingeniørene
Sivilingeniøren foran NTNU
Sivilingeniørparet
Stine og Skage møttes på NTNU

På fredag var familie og venner invitert til å delta på selve utmatrikuleringen på NTNU. De ulike studieprogrammene hadde markeringer hver for seg på ulike saler, og deretter var det felles markering for alle mastergradsstudier ute på det såkalte “frimerket”. Til alt hell var været nydelig, og markeringen fra dekadenter, næringslivstopper og studenter var fint vevd sammen med både taler og musikk. De som hadde behov for det, fikk tildelt stoler helt foran. Jeg var en av de heldige, noe som gjorde arrangementet gjennomførbart for min del.

Dekadentene på NTNU holder tale på utmatrikuleringen

Lørdag var festdagen, og studiet til Stine og kjæresten Skage foregikk altså i Banksalen. Hver student fikk ha med to pårørende, så da var vi vel ca 350 personer til bords. Banksalens kokker og servitører gjorde en fremragende jobb og maten smakte himmelsk godt. 

Oppdekking på Banksalen for de nye sivilingeniørene og foresatte
Treretters på Banksalen

Etter en lang og hyggelig middag, med god mat og drikke, ispedd taler og underholdning, ble det en kort og morsom fest. The Lubricators spilte opp til dans. Dette bandet består normalt av studenter fra alle trinnene på studiet, men for anledningen var det kun 5. årsstudenter som spilte og sang. Dattera mi var hanket inn for å spille trompet. Jeg rakk knapt å ta bilde av dem da de spilte opp, før dansegulvet var fylt opp med danseglade sivilingeniører og foreldre. 😀

Lubs (The Lubricators)
Musikk og dans for avgangskull 2024

Takk for at du er innom og besøker bloggen min, og velkommen tilbake! 🙂
Her kan du like/følge facebook-siden til bloggen: https://www.facebook.com/MEogMEning/

16 kommentarer

Siste innlegg