Supersunn grønn havregrøt

Havregrøt er en sunn start på dagen. Det har vi visst lenge. Havregryn regnes som kroppens gull fordi man får i seg mange gode næringsstoffer. Over en periode har jeg prøvd å spise minst mulig karbohydrater, og heller spist mye salatretter. Men havregrøten har jeg savnet så til de grader, at den er nå gjeninnført i frokostutvalget mitt. Men med en ganske annen farge enn tidligere. Grønn!

Spirulina

Det går litt i perioder hva jeg spiser til frokost. De siste seks – sju årene har jeg spist salat og smoothie til frokost annenhver dag. De ti årene før dette, var havregrøt med kanel og blåbær fast takst. Og da jeg var yngre gikk det mye på brød og knekkebrød. Påleggsutvalget varierte ikke fra dag til dag, men mer fra år til år. I lærerskoletida var jeg kjent for å ha med to rundstykker og to bananer hver dag.

Nå har altså havregrøten fått fornyet interesse. Siden jeg kom til Spania, har jeg laget meg en ny oppskrift på denne frokostvarianten. Grøten lages som før på havregryn og vann. I tillegg til kanel “krydrer” jeg den ferdige grøten med spirulina, som inneholder utrolig mange næringsstoffer. Spirulina regners for å være “supermat” pga. dens høye innhold av proteiner, vitaminer, essensielle fettsyrer, aminosyrer, mineraler og fytonæringsstoffer (antiinflammatoriske egenskaper). Altså en skikkelig boost for immunforsvaret!

I tillegg topper jeg havregrøten med valnøtter, som er en kilde til sunt fett, proteiner, fiber og antioksidanter. Nøttene inneholder dessuten magnesium og melatonin, så det kan være smart å spise valnøtter på kvelden. Litt morsomt er det også at valnøtter er formet som en hjerne, siden de er bra for hjernen. Tarmhelsen har også godt av valnøtter. Sist, men ikke minst, pynter jeg med tranebær. Først og fremst synes jeg det er godt, men tranebær kan også ha en helsefremmende effekt, da de bl.a. inneholder C-vitaminer og er bra for både fordøyelse og immunforsvar. Tranebær er også kjent for at de kan ha positiv effekt på urinveiene.

Smoothie laget av blåbær, bringebær, nøtter, bær og kokosmelk. Med en god “dæsj” korianter på toppen.

Ellers er jeg fortsatt glad i smoothies som første måltid på dagen, så nå alternerer jeg mellom havregrøt, smoothie og salat til frokost. Frokosten min spiser jeg gjerne mellom klokka 11 og 12, sånn at mage og tarm får en lang hvileperiode etter siste måltid dagen før.

Hva er dine frokostvaner?

 

Takk for at du er innom og besøker bloggen min, og velkommen tilbake! 🙂
Her kan du like/følge facebook-siden til bloggen: https://www.facebook.com/MEogMEning/

16 kommentarer

    1. Tøft utseende på den grøten, hihi! Jeg spiser havregrøt til frokost hver dag – med Forever-honning og blåbær (og noen ganger jordbær og banan også)….! 🙂 klem

      1. Hehe, en ganske sprek versjon fargemessig, ja 😀 Forever-honningen er den beste! Og blåbær inneholder masse sunne antioksidanter. 😉 Returklem 🥰

    2. jeg spiser havregryn, en blanding av store og små, med laktosefri melk, banan, frukt eller bær og valnøtter.

      1. Du får sikkert en litt fyldigere havregrøt når du bruker melk. Ellers skjønner jeg at du har en god og sunn versjon også. 🥰

    3. Her var det mye interresant info, kanskje jeg skal kjøpe meg spirulina… Er det smak på den? Ellers gjør jeg litt som deg, spiser sen «frokost», men vurderer om jeg skal innta noen forandringer. Pausen mellom spisevinduet er litt frynsete 😀 Ellers starter jeg dagen med å drikke et lunka glass med pressa lime og for tiden matcha te.

      I går (31.7) var jeg å kjøpte inn til å lage grøt etter din oppskrift, gleder meg <3

      1. Du har sikkert allerede kjøpt spirulina i pulverform også da? Smaker grønt, ikke vondt, og blandet i havregrøt gir den lite smak. 😀 Jeg starter også dagen med lunket vann, men uten noe, liker at det ikke smaker. Fint for blodet som er tykkere på morgenen med vann som start. Jeg er mest glad i svart te, men hadde nok vært lurt å startet med matcha te, som jeg faktisk har, hihi. 😀

        1. Ja, ble spirulina i pulverform, var innom Life. Smakte bare litt salt, gikk helt greit og så artig med at den ble så fargerikt sammen med tranbærene. Smak er noe en venner seg til, matcha må drikkes litt som kaffe, uten å smake liksom 🙂 Jeg har vent meg på disse smakene. Matcha skal være sunt det også <3

    4. Spiste kjøleskapsgrøt i lang tid. Det viste seg at min IBS ble verre sv den. Nå har jeg i noen måneder kost meg et et glass kaldt vann, tilsatt blåbærpulver fra Aarja health. Nyter drikken i ca 1 time. Min IBS som jeg har hatt i over 40 år er nesten helt borte. Etter drikken nyter jeg havregrøt med revet eple, og kanel + litt valnøtter. Beste frokost for meg.

      1. Kroppene våre er forskjellige, og det var i alle fall greit for deg å finne ut hva din ikke tålte. Har hørt om Aarja health kosttilskudd. Sikkert praktisk og lettvint også. Supert at det har hjulpet deg. Jeg har hatt ulcerøs colitt i mange år, og jeg har ikke merket noen bedring på tarmen med blåbær. Men hatt bedring etter et godt omega-3 tilskudd (Zinzino). Din havregrøtversjon høres sunn og god ut. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg