Avslutning for ME-foreningen

Inngang til Kvilhaugen Gård

Da lederen for ME-foreningen i Trondheim inviterte til sommeravslutning, visste han at noen av de påmeldte ville melde avbud. Sånn er det bare. ME er en uforutsigbar sykdom, og det er ikke uvanlig at noen av de påmeldte må avlyse. Sommeravslutningen var på ærverdige Kvilhaugen Gård, som ligger fint til med en fantastisk utsikt over Trondheim.

Jeg var på julebord der for et halvt år siden, da også i regi av ME-foreningen. Den gangen var jeg ikke like heldig med serveringen som nå. Om du vil lese om denne fadesen, finner du den HER! Mens jeg satt og pratet med de andre på Kvilhaugen, fikk jeg et uventet jobbtilbud. Det skal jeg skrive mer om om i neste blogginnlegg. 

Kvilhaugen Gård
Fjøset på Kvilhaugen gård har plass til mange gjester

Vi var rundt 20 til bords, og det ble en trivelig og sosial kveld, slik det gjerne blir når hyggelige folk som er sulteforet på sosialt samvær møtes. Folk forlot selskapet etter hvert som kroppen krevde det, og etter vel tre timer takket de siste (inkludert meg) for seg. Det er alltid fint å møte andre som skjønner hvordan livet med ME til tider kan være, men også koselig å få jabbe litt om alt og ingenting. 🙂

Det var bestilt tapas-buffet til alle. Unntatt til meg, den alltid-så-vanskelige gjesten! Jeg ble oppfordret til selv å ta kontakt med kjøkkenet på Kvilhaugen gård, hvilket jeg gjorde dagen før. Jeg hadde en hyggelig e-postutveksling med daglig leder, som skrev at kjøkkenet skulle få beskjed om mine matintoleranser og ordne noe godt til meg. Jeg var spent da jeg ankom og så at personalet etter hvert bar inn mat til buffeten. Og ble overrasket da en kelner dukket opp før “vær så god” til de andre med en egen rett til meg. En nydelig fiskerett. Snakk om service! Desserten min var knallgod, og flere syntes den så såpass fristende ut at de lurte på om kanskje de også skulle gi kjøkkenet beskjed om matintoleranser neste gang. 😂

De første setter seg til bords i “stallen”
Den nydelige fiskeretten min
Desserten min (sorbet)
Nam!

Før i tida gikk Trondheimsfolk turer fra byen og oppover haugene. Den gangen var ikke bebyggelsen nådd så høyt opp, og det var fint å gå tur her. Da de kom opp til haugen hvor Kvilhaugen Gård nå ligger, var det gjerne på tide med en kvil (hvil) på denne haugen hvor de hadde god utsikt mot byen og sjøen. Kvilhaugen Gård ble bygd i 1820 og er i dag en av Trondheims største restauranthus.

Utsikt mot Trondheim og fjorden fra Kvilhaugen Gård

 

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

19 kommentarer

Siste innlegg