Bjørns lasagne

Denne gangen holdt Bjørn på å glemme å åpne en kokkepils. Det kunne gått riktig ille. Lasagnen kunne blitt totalt mislykket. Heldigvis husket han såvidt å åpne kokkepilsen før han rakk å svinge kniven!

Denne oppskriften på lasagne er tilpasset min skjøre mage, som hverken tåler melk, mel/pasta, hvitløk eller løk, i tillegg til en del andre ingredienser som naturlig hører til i lasagne. Men jeg kan love deg at denne oppskrifta er supergod! Du trenger slett ikke ha matintoleranser for å la dette bli en favoritt!

 

Ingredienser til 3-4 porsjoner:
Kokosfett
I stor squash
2 paprika (rød og gul), kappes i biter
1 gulrot, skrelles og kappes i små biter
1 stav stangselleri, finhakkes
1/2 chili, finhakkes
2 cm frisk ingeær, finhakkes
400 gram kjøttdeig
1-2 ss tomatpuré
1 ts sukkererstatning
1 1/2 hermetikkbokser finhakkede tomater
1 klunk rødvin
1/2 – 1 lime
Krydder: Salt, pepper, oregano, basilikum (helst friske urter).
2-300 g ost

 

Fremgangsmåte:

  1. Start med å skive opp squashen i lange “plater” med en ostehøvel. Legg dem på et fat og ha på godt med salt. Saltet trekker ut fukt. Hakk opp resten av squashen i biter.
  2. Del opp, og hakk opp paprika, gulrot, stangselleri, chili og ingefær
  3. Lag sausen: Ha kokosfett i varm gryte. Start med å frese ingefær, chili, gulrot og stangselleri i noen minutter. Tilsett deretter kjøttdeig, og brun denne med de finhakkede grønnsakene. Tilsett tomatpuréen, rør inn denne. Tilsett hermetiske tomater og gjerne en skvett rødvin. Rør rundt, og gi sausen et oppkok. Smak til med litt sukkererstatning, lime og krydder. Tilsett finhakket paprika og squash. La sausen småputre i ca 15 minutter. Ta deg en dans.
  4. Smør ildfast form (24 x 30 cm) med kokosfett
  5. Tørk squashskivene godt med tørkepapir
  6. Fyll den ildfaste formen lagvis med kjøttsaus, ost og squashplater. Avslutt med et deilig lag med ost på toppen.
  7. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.
  8. La lasagnen hvile i noen minutter før du serverer.
  9. Server gjerne med en grønnsalat, focacciabrød og en god italiensk rødvin til!

 

I det følgende kommer en del bilder. Jeg ble litt ivrig og da jeg skulle dokumentere kokkeprosessen, men det er kanskje greit for de som ønsker å lage retten og vil se fremgangsmåten i bilder. 🙂 

Focacciabrød er godt som tilbehør. Bjørn lager selvsagt verdens beste. Han droppet imidlertid å lage det denne gangen, siden han ikke orket å lage bare til seg selv. Jeg tåler det dessverre ikke. Når vi har gjester, er det absolutt et “must”. Jeg skal ta bilder og poste sammen med oppskrift på focaccia neste gang han lager.

Kokkens beste tips: Ikke klø deg i øyne osv etter å ha kuttet opp chili!

Lykke til og bon apetitt! 🙂

Kommentarfeltet er åpent i 30 dager for de som har spørsmål eller kommentarer. 🙂

Om du ikke fikk med deg Bjørns forrige oppskrift, finner du den her: Bjørns kylling i curry

15 kommentarer

Siste innlegg