Sardiner i hovedrollen

Sardiner er populært, og her blir det varmt for sardinkokken!

Når våre gode naboer i Spania inviterer oss med ut for å spise, er det naturlig at det er sardiner som har hovedrollen. Vi ble lokket med at det er viktig å spise sardiner, og de ville at vi skulle dra til José Járdin igjen. Vi har god erfaring med å bli med naboene til denne fiskerestauranten beliggende i området ved stranda i Torremolinos. Det er imidlertid svært populært og travelt der, med flere uteplasser for den yngre garde og for øvrig mange restauranter. Det er flest spanjoler i dette området og ikke fullt så mange turister, og det liker jeg godt. 

Bjørn og jeg tok taxi og kom frem til Restaurante Jose Cerdán først, så vi parkerte rumpene våre på en passende murkant langs strandpromenaden. Straks etter kom Rocio og Rafa brummende på motorsykkelen sin og parkerte på samme sted som i fjor. Så satte vi oss ved et bord omtrent på samme sted som i fjor, og spiste den samme maten som i fjor. Hvorfor endre på det som fungerer så bra og var så vellykket sist? 😀 

I trivelig selskap med våre naboer i Spania
Den første sardinen er plasseret på fatet mitt

Rafa fulgte nøye med da jeg forsynte meg og skulle spise den første sardinen. Han ville vel ikke ha noen gjentakelse av fjorårets fadese, der jeg prøvde å spise sardiner med gaffel og kniv. Da fikk jeg en dask på fingrene og opplæring i sardinspising. Jeg hadde lært, så denne gangen spiste jeg med fingrene!

Ferdig spist sardin
Rocio viser hvordan en ekte spanjol spiser sardiner
Jeg kan også!
Mer sardiner, og to ulike blekksprutretter

Etter forretten med sardiner, ble det mer spennende sjømat. Flere sardiner (eller var det ansjos?), små og store blekkspruter, og til slutt rosada (fisk). Underst ser du bilde av noen av rettene i menyen. Kanskje noe som frister? Jeg er litt skeptisk til noe sjømat, så jeg fikk bestemme og velge ut de fleste rettene. Alt ble satt midt på bordet, slik at vi fikk smake på alt. Her måtte man være rask til å forsyne seg, for alle var sultne. 

Noen toppet det hele med et stort, deilig kakestykke, mens jeg tok vin til dessert. Dessertmagen fylte jeg opp senere!

 

Her er innlegg fra fjorårets to besøk på José Cerdán:
Du må spise med fingrene
Oh, what a feeling

Takk for at du kikket innom bloggen, og velkommen tilbake!
Del gjerne blogginnleggene med de du tenker kan ha interesse av å lese 🙂
Her er link til blogginnleggene på Facebook, og her er link til innlegg på Instagram (story)

6 kommentarer
    1. Det så kjempegodt ut. Husker vi fikk det i Spania for hundre år siden, på vår første og en av de få sydenturene våre 🙂 Kos dere, og det ser det jaggu meg ut som dere gjør også 😀 Perfekt 🙂

      1. De er spesialister på slike sardiner her i Andalucia-området, og det smaker veldig godt 😀 Høres ut som sydenturer ikke er førstepri når dere skal på tur? Hehe, ja, her går det virkelig an å kose seg! 🌞

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg